Estanyol (Camp de Carlins)

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Estanyol (Camp de Carlins)
Municipi Bescanó
Comarca Gironès
Província Girona
País Catalunya
Coordenades i altitud X: 478550.00 Y: 4643500.00 150 m
Intervencions
Equip de Recerca/Empresa

Descripció[modifica]

A la petita plana d'Estanyol, en sediments terrígens en un camp d'avellaners.

Descobriment i història de les intervencions arqueològiques[modifica]

Tot i que fou descobert per Gerard Roca i el Sr. Caparrós l'any 1980, aquest jaciment arqueològic fou documentat I prospectat per Daniel Giner Iranzo (CODEX) entre el 20 de juny i el 4 de juliol del 2005, per estudiar l'impacte ambiental sobre el patrimoni històric-cultural degut al projecte "Línia de Red Eléctrica Española Riudarenes-Bescanó".

Troballes[modifica]

Apareix material lític en superfície. S'ha recollit un total d'aproximadament 70 peces que es poden dividir en dos grups:

El primer seria el de la matèria primera, a partir de quars i sorrenques recristal·litzades. Apareixen en forma d'ascles i fragments amb una petita proporció de peces retocades que corresponen a rascadores, denticulats i dos poliedres. Cronològicament aquest conjunt és situable en el Paleolític mitjà.

En canvi, el segon grup consta de 6 fragments retocats i un triangle en sílex i un fragment de destral polimentada en roca dura, atribuïble al Neolític.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

Generalitat de Catalunya- Extranet eGIPCI.

Bibliografia[modifica]

"Les comarques Gironines: Del Paleolític als Visigots". Pere Cantón Playà. Diputació de Girona, Associació Arqueològica de Girona. 2001.