Estil de referències de la American Psychological Association

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L'estil APA és l'estàndard elaborat per l'Associació Americana de Psicologia que els autors utilitzen al moment de presentar els seus documents o textos per a les revistes publicades per l'entitat.[1] Es va desenvolupar per ajudar a la comprensió de lectura en les ciències socials i del comportament, per a major claredat de la comunicació, i per «expressar les idees amb un mínim de distracció i un màxim de precisió».[2]

El manual de publicacions de l'APA conté directrius per a tots els aspectes relacionats amb la redacció, especialment en les ciències socials, des de la determinació de l'autoria fins a la construcció d'un quadre per evitar el plagi, i per a la precisió en les referències bibliogràfiques.

El model s'ha estès a través del món i és un dels preferits per molts autors i institucions. És utilitzat freqüentment per a les cites a textos en un article, llibre, Internet i altres formes de documents; de fet, moltes revistes científiques ho prenen com a únic vàlid per a la creació de cites i bibliografies en publicacions.

L'estil APA és l'estil utilitzat en l'elaboració dels articles de Viquipèdia.

Referències[modifica]

  1. «APA Style» (en anglès). APA Style. Arxivat de l'original el 2018-09-21. [Consulta: 4 maig 2016].
  2. «APA Journals Manuscript Submission Instructions for All Authors» (en anglès). American Psichological Association. [Consulta: 6 maig 2016].