Fàbrica Salinas i Mussons

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Fàbrica Salinas i Mussons
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Inici
Característiques
Estil arquitectònicModernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaIgualada (Anoia) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Roca, 7 - av. Balmes, 8-10. Igualada (Anoia)
Map
 41° 35′ N, 1° 37′ E / 41.58°N,1.61°E / 41.58; 1.61
IPA
IdentificadorIPAC: 5661

La Fàbrica Salinas i Mussons és un edifici del municipi d'Igualada (Anoia). Martí Salines i Ferrer va introduir l'any 1900 el gènere de punt a la ciutat. Aquest tipus d'indústria va créixer ràpidament a partir del 1908. El promotor d'aquest edifici va ser en Salines i Mussons, probablement un fill d'en Martí Salines.[1] L'edifici forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Teòricament aquesta fàbrica havia de construir-se amb totxo i pedra; de fet pels vestigis que ens queden de la seva realització, veiem que aquests van ésser fingits, i tant els totxos com la pedra hi són pintats. La forma d'utilització i la disposició dels materials recorden els sistemes compositius emprats ja en l'Escorxador amb una diferència notòria: si en l'escorxador el mur llis era aplacat amb pedra, aquí és pintat o estucat blanc, aportant un nou sistema cromàtic important, el blanc amb el vermell del totxo, sistema utilitzat amb molta reiteració a partir d'aquests anys a Igualada.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Fàbrica Salinas i Mussons
  1. 1,0 1,1 «Fàbrica Salinas i Mussons». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 9 octubre 2014].