F-Zero (saga)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
F-Zero

Tipussèrie de videojocs Modifica el valor a Wikidata
Gènerevideojoc de curses i videojoc de ciència-ficció Modifica el valor a Wikidata
PersonatgesCaptain Falcon, Dr. Stewart (en) Tradueix, Pico (en) Tradueix i Samurai Goroh (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Disponible en
Equip
ProductorShigeru Miyamoto Modifica el valor a Wikidata
TV.com: shows/f-zero-gp-legend Modifica el valor a Wikidata

F-Zero és una saga de videojocs de curses creat per Nintendo; es tracta de córrer amb naus espacials en pistes ambientades en el futur.

Història[modifica]

Aquest joc va revolucionar el món del videojoc quan va entrar al mercat el 1991 per a la consola Super Nintendo de 16 bits gràcies a la rutina gràfica anomenada Mode 7, que donava al joc una aparença tridimensional. Aquesta tècnica també apareixeria posteriorment en el videojoc Super Mario Kart.

El 1998 va aparèixer F-Zero X per a la consola Nintendo 64 de 64 bits. El F-Zero: Maximum Velocity va aparèixer en 2001 per a Game Boy Advance.

F-Zero AX/GX va sortir para Gamecube i màquines recreatives amb placa Triforce en 2003 i va suposar la primera i històrica col·laboració entre les dues antigues companyies rivals Sega i Nintendo per a desenvolupar un videojoc conjuntament.

També durant 2003 va sortir a la venda F-Zero: GP Legend per a Game Boy Advance, basat en la sèrie anime del mateix nom.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: F-Zero