Ferdinand Reich

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFerdinand Reich

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement19 febrer 1799 Modifica el valor a Wikidata
Bernburg Modifica el valor a Wikidata
Mort27 abril 1882 Modifica el valor a Wikidata (83 anys)
Freiberg Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Leipzig Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióquímic, professor d'universitat, físic, enginyer Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Freiberg Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Cronologia
1863descobriment Modifica el valor a Wikidata

Ferdinand Reich (19 de febrer de 1799, Bernburg, Saxònia-Anhalt - 27 d'abril de 1882, Freiberg, Saxònia),[1] fou un químic alemany codescobridor de l'element químic indi.

Biografia[modifica]

Reich estudià a la Universitat de Leipzig i a l'Escola de Mines de Freiberg, en aquesta darrera amb Abraham-Gottlob Werner. Acabats els estudis fou contractat a les mines de ferro de Freiberg el 1819. Realitzà diversos viatges per a completar els seus estudis: Göttingen (1822) i Paris (1823-24). Quan retornà a Freiberg fou contractat com inspector de l'Escola de Mines i ocupà la càtedra de física a partir del 1827. Després fou assessor de la Direcció de l'empresa metal·lúrgica de Freiberg i Conseller General de Mines el 1860.

Obra[modifica]

El major descobriment de Reich fou el d'un nou element químic, l'indi. Reich era daltònic, per la qual cosa no podia realitzar anàlisis espectroscòpics, tasca que duia endavant el seu ajudant Hieronymus Theodor Richter. El 1863, quan investigaven la presència de tal·li en els minerals de zinc mitjançant espectroscòpia observaren l'aparició d'una intensa línia de color indi (morat, entre blau i violat) que era la prova de l'existència d'un element nou desconegut i que batejaren amb el nom d'indi per aquesta característica línia espectral.[2]

D'altres investigacions de Reich foren mesures de temperatures en el fons de grutes de les Muntanyes Metal·líferes, estudis d'emanacions tòxiques de minerals en fusió, estudis de geomagnetisme i la demostració de la rotació de la Terra mitjançant experiments de caiguda lliure.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ferdinand Reich
  1. Asimov, Isaac. «Reich, Ferdinand». A: Enciclopedia biográfica de ciencia y tecnología : la vida y la obra de 1197 grandes científicos desde la antigüedad hasta nuestros dias (en castellà). Nueva edición revisada. Madrid: Ediciones de la Revista de Occidente, 1973, p. 341. ISBN 8429270043. 
  2. Weeks, M.E.. Discovery of the Elements. Kessinger Publishing, 2003, p. 198. ISBN 9780766138728 [Consulta: 4 desembre 2011].