Fernando Garea

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFernando Garea
Biografia
Naixement19 desembre 1962 Modifica el valor a Wikidata (61 anys)
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Complutense de Madrid Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióperiodista Modifica el valor a Wikidata
OcupadorGrupo PRISA
Público
Agència EFE
El Mundo
El Confidencial
El Español Modifica el valor a Wikidata

Fernando Garea (Madrid, 1962) és un periodista espanyol especialitzat en crònica parlamentària.

Trajectòria[modifica]

Llicenciat en periodisme per la Universitat Complutense de Madrid ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional com a cronista parlamentari.

Va començar a treballar a Diario 16 i posteriorment va ser cronista parlamentari en El Mundo i el diari Público, participant en l'equip fundacional de tots dos diaris.

L'abril de 2008 va esdevenir corresponsal parlamentari a El País, càrrec que va abandonar després de desacords amb el seu llavors director Antonio Cño sent relegat a la secció de reportatges en 2017.[1] Al setembre del mateix any va anunciar que deixava el PRISA després de nou anys de treball "per seguir escrivint de política i Parlament" i que s'incorporava a El Confidencial com a adjunt al director.[2] També ha estat col·laborador tertulià en diferents debats polítics com "Hoy por hoy", "Las mañanas de cuatro" o "El Programa de Ana Rosa".

Al juliol de 2018 es va anunciar que seria proposat pel govern de Pedro Sánchez per presidir l'Agència EFE en substitució de José Antonio Vera.[3]

Referències[modifica]