Francisco Cimadevilla González

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFrancisco Cimadevilla González
Biografia
Naixement10 maig 1861 Modifica el valor a Wikidata
Mort19 agost 1931 Modifica el valor a Wikidata (70 anys)
Activitat
Ocupaciócompositor Modifica el valor a Wikidata

IMSLP: Category:Cimadevilla,_Francisco Modifica el valor a Wikidata

Francisco Cimadevilla González (Valladolid, 10 de maig de 1861; Madrid 19 d'agost de 1931) va ser compositor, arranjador i guitarrista.

Dedicat a la guitarra, va transcriure i arranjar varies peces molt interpretades, reeditades i conegudes. Són obres que s'inclouen dins el gènere de la música de saló, i per aquesta raó fan ús d'un llenguatge molt senzill, basat en danses i en cançons populars espanyoles.

També realitzà varies transcripcions per a mandolina. Entre els seus alumnes destaquen Felicidad Rodríguez Serrano, Miguel de la Mano, i Miguel Iruela.[1]

Obra[modifica]

El seu mètode per a aficionats Método de Guitarra dividido en dos partes, és molt interessant. El mètode comença pels primers rudiments teòrics de guitarra, segueix  amb lliçons i exercicis i finalitza amb compendi d'obres com marxes, polkas, masurques i valsos. La seva obra és tota per a guitarra.[1]

La majoria de les seves obres van ser publicades per la Casa Dotesio i també la Unión Musical Española.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 CASARES, Emilio. "Cimadevilla González, Francisco", Diccionario de la Música Española e Hispanoamericana. Madrid: SGAE, 1999, vol. 3.