Gat birmà

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de raça de gatGat birmà

Modifica el valor a Wikidata
Gat birmà americà.

El gat birmà és una raça de gat domèstic originària de Tailàndia, es divideix en dos grups: birmà americà i birmà anglès.

Història[modifica]

Aquesta raça de gat va ser creada l'any 1930 pel Dr. G. Thompson, que mitjançant la selecció dels encreuaments adequats va obtenir una raça de Birmà pur.

Descripció[modifica]

El seu coll és curt, amb molt poc pèl, el seu cap és rodó, té orelles mitjanes i ulls brillants. Originalment, els gats birmans eren exclusivament marrons però els anys de criança selectiva han produït una gran varietat de colors. Diferents associacions tenen regles diferents sobre quin d'aquests compten com a Birmà. Els gats birmans són coneguts per ser sociables i amigables amb els éssers humans, així com molt intel·ligents. També són molt vocals, i criden sovint als seus propietaris.

Varietats[modifica]

Com a resultat d'aquests programes de cria per separat, els birmans anglesos són diferents dels americans. El birmà anglès tendeix a ser més oriental, amb un rostre més triangular, mentre que el birmà americà és rabassut i arrodonit en el cos, cap, ulls i peus; amb galtes plenes i amb musell curt.

Galeria[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Gat birmà