Germanes del Santíssim Sagrament

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ordeGermanes del Santíssim Sagrament
TipusCongregació de germanes
Nom oficialInstitut de Germanes del Santíssim Sagrament per als Indis i la Gent de Color
Nom oficial llatíInstitutum Sororum a Sanctissimo Sacramento pro Indianis Gentibusque Coloratis
SiglesS.B.S.
HàbitHàbit i vel negres, amb còfia alta i plana i toca blanques
ObjectiuEducació dels nens i apostolat entre els afroamericans i els indis americans
Fundació12 de febrer de 1891, Filadèlfia (Pennsilvània, Estats Units) per santa Katharine Drexel
Aprovat perPius X, en 25 de maig de 1913 (decretum laudis: 16 de febrer de 1897; aprovació diocesana: 12 de febrer de 1891, per Patrick John Ryan, arquebisbe de Filadèlfia)
Constitucionsaprovació definitiva: 1913
Branques i reformesAgregada a l'Orde dels Frares Menors Conventuals en 1912
Fundacions destacadesThoreau, Xavier University (Nova Orleans), Harlem (Nova York), Memphis; Ferrier (Haití)
Fundacions a terres de parla catalanaNo n'hi ha hagut mai
Lloc webhttp://www.katharinedrexel.org/sbs.html

No s'han de confondre amb les Germanes del Santíssim Sagrament de Valença

Les Germanes del Santíssim Sagrament per als Indis i la Gent de Color, en llatí Institutum Sororum a Sanctissimo Sacramento pro Indianis Gentibusque Coloratis i en anglès Sisters of the Blessed Sacrament for Indians and Colored People, formen un institut religiós femení de dret pontifici, una congregació religiosa. Les germanes posposen al seu nom les sigles S.B.S. (Sisters of the Blessed Sacrament).

Història[modifica]

La congregació fou fundada a Pennsilvània per Katharine Mary Drexel (1858-1955). De família catòlica, molt pietosa i hereva d'una gran fortuna (el seu pare, Francis Anthony Drexel, era soci de J. P. Morgan), volia entrar en un orde religiós de vida contemplativa, però el bisbe James O'Connor, vicari apostòlic d'Omaha (Nebraska) la convencé perquè fundés una nova congregació dedicada a l'apostolat entre les comunitats d'indis nord-americans i afroamericans, que llavors no rebien cap assistència espiritual ni social.

La congregació es fundà el 12 de febrer de 1891, quan fou aprovada per Patrick John Ryan, arquebisbe de Filadèlfia, i rebé el decretum laudis el 16 de febrer de 1897. Les constitucions foren aprovades definitivament per la Santa seu el 25 de maig de 1913; fou agregada a l'Orde de Frares Menors Conventuals el 15 d'agost de 1912.

Activitat i difusió[modifica]

Les Germanes del Santíssim Sagrament es dediquen a la instrucció i l'educació cristiana de nens de color i indígenes americans,, en escoles de primària i secundària i a la Xavier University de Louisiana.

El 2006, comptava amb 191 religioses en 36 cases, totes als Estats Units i a Haití.[1] La seu general és a Bensalem (Pennsilvània).

Notes[modifica]

  1. «"Ministry sites for the sisters of the Blessed Sacrament".». Arxivat de l'original el 2010-03-07. [Consulta: 13 febrer 2011].

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]