Giovanni Zantedeschi

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Giovanni Zantedeschi (Molina (Fumane), 3 de maig de 1773Bovegno, 16 de maig de 1846) fou un metge itàlia i un botànic d'anomenada.

Nasqué a Molina, poble del municipi de Fumane a la província de Verona. Estudià a aquesta darrera ciutat i a Pàdua, on es graduà amb honors en medicina i cirurgia. Completà la seva formació a Verona altra volta, i exercí la professió mèdica durant un temps a Tremosine (província de Brescia), per acabar establint-se a Bovegno fins a la mort.

Gran afeccionat a la botànica, publicà deu llibres sobre la flora de la província de Brescia, una mostra de la seva amistat amb el professor Ciro Pollini (17821833), botànic veronès i autor de l'obra de referència Flora Veronensis ("Flora de Verona"). També mantingué una sovintejada correspondència amb el botànic alemany Kurt Sprengel (1766 - 1833), que batejà la planta Zantedeschia en honor seu.

Zantedeschi descobrí i descrigué per a la ciència quatre plantes.[2] El seu poble natal, Molina, li dedicà el museu botànic local, que conté més de 300 espècies vegetals de la regió, incloent-hi moltes orquídies.

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. Es poden consultar els tàxons descrits per aquest autor a International Plant Names Index (anglès)
  2. [enllaç sense format] http://www.ipni.org/ipni/advPlantNameSearch.do?find_includePublicationAuthors=on&find_includePublicationAuthors=off&find_includeBasionymAuthors=on&find_includeBasionymAuthors=off&find_rankToReturn=all&output_format=normal&find_authorAbbrev=Zanted.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]