Goin' to Town (pel·lícula de 1935)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaGoin' to Town

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióAlexander Hall Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióWilliam LeBaron Modifica el valor a Wikidata
GuióMae West Modifica el valor a Wikidata
MúsicaSammy Fain Modifica el valor a Wikidata
FotografiaKarl Struss Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeLeRoy Stone Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorParamount Pictures Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1935 Modifica el valor a Wikidata
Durada74 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia romàntica i cinema musical Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0026419 Filmaffinity: 898164 Allocine: 102732 Rottentomatoes: m/goin_to_town Letterboxd: goin-to-town Allmovie: v80249 TCM: 76578 AFI: 5904 TMDB.org: 80850 Modifica el valor a Wikidata

Goin' To Town és una pel·lícula de comèdia musical de 1935 estatunidenca dirigida per Alexander Hall i escrita per Mae West. És protagonitzada per la mateixa Mae West, Paul Cavanagh i Gilbert Emery. La pel·lícula va ser estrenada el 25 d'abril de 1935 per Paramount Pictures.[1][2]

Argument[modifica]

Cleo Borden és una cantant de saló de l'oest, el nuvi de la qual mor just abans del dia del seu casament i li deixa una fortuna. Ella posa la mirada en un guapo britànic i es passa la resta de la pel·lícula intentant captivar-lo.

Repartiment[modifica]

Sobre la pel·lícula[modifica]

West ja era l'actriu més ben pagada de Hollywood quan es va estrenar Goin' To Town, i les seves actuacions atrevides i controvertides i l'humor descarat i irreverent l'havien convertit en una figura popular. A Goin' To Town, aporta totes aquestes qualitats al paper de Cleo Borden, oferint una actuació memorable i entretinguda que ha ajudat a fer de la pel·lícula un clàssic de la seva època.

La pel·lícula va ser un èxit de taquilla després de la seva estrena i va rebre crítiques generalment positives de la crítica, que va elogiar el seu humor i l'actuació de West. El títol original de la pel·lícula era "Now I'm A Lady", però l'oficina de Hays va ordenar el canvi de títol just abans de l'estrena de la pel·lícula. El mico mascota de Mae West, "Boogie", fa un cameo a la pel·lícula. Un número musical, "Love is Love in any Woman's Heart" va ser retallat de la pel·lícula a petició de l'estrella, va sentir que no estava en línia amb el seu personatge. La cançó encara s'utilitza sobre els títols de tancament.

Referències[modifica]

  1. «Goin' to Town (1935) - Overview». TCM.com. [Consulta: 21 juliol 2015].
  2. Senwald, Andre. «Movie Review - - The Paramount Presents Mae West in 'Goin' to Town' - 'Bride of Frankenstein,' at the Roxy.». The New York Times, 11-05-1935. Arxivat de l'original el 2016-03-07. [Consulta: 21 juliol 2015].