Grup Escolar Abat Marcet

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Grup Escolar Abat Marcet
Imatge
Dades
TipusEdifici escolar Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteOriol Bohigas, Josep Maria Martorell i Josep Pratmarsó
ConstruccióSegle XX (1960)
Característiques
Estil arquitectònicDarreres tendències
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaTerrassa (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAv. Abat Marcet, 324. Terrassa (Vallès Occidental)
Map
 41° 34′ 29″ N, 2° 00′ 17″ E / 41.574626°N,2.004796°E / 41.574626; 2.004796
IPA
IdentificadorIPAC: 28197
Activitat
OcupantEscola Abat Marcet Modifica el valor a Wikidata

El Grup Escolar Abat Marcet és un edifici de Terrassa (Vallès Occidental) inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Se situa a la banda nord de l'avinguda de l'Abat Marcet, a la confluència amb el carrer del Marquès de Comillas, a la Zona Esportiva.

Descripció[modifica]

Es tracta d'un edifici escolar format per diversos blocs dedicats a aules, sala d'actes i gimnàs. Els cossos principals tenen planta i dos pisos. El conjunt presenta estructures molt simples a l'exterior, amb grans finestres rectangulars separades per entramats de formigó. La composició s'equilibra amb plafons ceràmics de dos colors (groc i vermellós). Aquesta combinació de formes, colors i materials diversos dona com a resultat una arquitectura que uneix la funcionalitat a una estètica avantguardista característica del Grup R, al qual pertanyen els autors.[1]

Vista de l'escola des de la cantonada de l'avinguda de l'Abat Marcet i el carrer del Marquès de Comillas

Història[modifica]

El grup Abat Marcet és una de les dues escoles bastides l'any 1960 a Terrassa pels arquitectes Oriol Bohigas, Josep M. Martorell i Josep Pratmarsó; l'altra és el Grup Escolar Germans Amat, al barri de la Maurina. Posteriorment, s'hi van realitzar obres que inclouen una ampliació per la banda del soterrani que no afecten l'estètica del conjunt.[1]

El seu nom fa referència a la via urbana on està situat, batejada així en record del terrassenc Antoni Maria Marcet i Poal, que fou abat de Montserrat de 1913 a 1946.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Grup Escolar Abat Marcet». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 20 juliol 2015].

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Grup Escolar Abat Marcet