Ha-Xomer Ha-Hadaix

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióHa-Xomer Ha-Hadaix

Lemaשימור אדמות המדינה במעשים ובלימוד. מדינת ישראל לא שומרת על האדמות שלה ועל הקשר הציוני ביניהן לבין החברה הישראלית. הנזק הכפול הוא השתלטות עבריינים על אדמות החקלאים ובמקביל נתק בין החברה הישראלית לשורשיה. הפתרון שלנו: אנחנו נשמור על אדמות המדינה בעצמינו באמצעות עבודה חקלאית ויערנית, ונחזק את תחושת השייכות של החברה הישראלית לאדמתה, באמצעות לימוד ומיזמים חינוכיים Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusassociació voluntària Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaassociació voluntària Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2007

Lloc webhashomer.org.il Modifica el valor a Wikidata
Facebook: shomerisrael Twitter (X): shomerchadash Instagram: hashomer_hachadash Telegram: hasomer Youtube: UCL7sVj4mTsBq7W5Ut0pb2_g Modifica el valor a Wikidata

Ha-Xomer Ha-Hadaix (en hebreu: השומר החדש) és una organització sionista que va ser fundada el 2007 a Israel, l'organització està centrada en la defensa i la protecció de la Terra d'Israel.

En 2007 un jove de Galilea es va enfrontar a uns agressors provinents d'un llogaret veí, que durant anys havien intentat esgotar a la seva família perquè abandonés les seves terres, fent-los la vida impossible amb un seguit constant de robatoris, incendis i vandalisme.

Amb la seva família a punt de fer fallida, el jove va sentir la necessitat d'actuar. Joel Zilberman va instal·lar-se en una tenda de campanya en el cim d'un turó, i un cop allà es va mantenir alerta i va defensar la seva propietat. Al principi fou ajudat per uns amics i després fou ajudat per uns voluntaris.

Joel va aconseguir fer fora als agressors i defensar la terra que havia estat de la seva família durant generacions. El que va començar com una missió d'una persona, aviat va esdevenir un moviment popular. Joel Zilberman i On Rifman (del Nègueb), van fundar l'organització Ha-Xomer Ha-Hadaix (en català: el nou guardià).

Els dos joves aviat van adonar-se de que la seva lluita era la mateixa de tants agricultors de Galilea i el Nègueb. Milers d'hectàrees de terra, que històricament i estratègicament han estat significatives per a Israel, ja havien estat abandonades i milers més estaven a punt de ser abandonades per part dels agricultors i els ramaders que ja no podien fer front als intrusos.

Tal com van fer els primers pioners sionistes que van formar el moviment Ha-Xomer original per tal de protegir les seves terres dels atacs, Joel va fundar l'organització Ha-Xomer Ha-Hadaix (el nou guardià).

Menys d'una dècada després, Ha-Xomer Ha-Hadaix és un moviment sionista que disposa de milers de voluntaris i està format per persones de totes les edats, disposades a canviar el paisatge del seu país. Alguns dels objectius del moviment Ha-Xomer Ha-Hadaix són; inspirar un canvi social, crear nous líders i fer possible una societat més segura.

Enllaços externs[modifica]