Vés al contingut

Habitatge al carrer de l'Estació, 49 (Ulldecona)

Infotaula edifici
Infotaula edifici
Habitatge al carrer de l'Estació, 49
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xx
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaUlldecona (Montsià) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. de l'Estació, 49. Ulldecona (Montsià)
Map
 40° 35′ 50″ N, 0° 27′ 01″ E / 40.59709°N,0.45024°E / 40.59709; 0.45024
IPA
IdentificadorIPAC: 6601

Habitatge al carrer de l'Estació, 49 és un habitatge d'Ulldecona (Montsià) inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció

[modifica]

Edifici cantoner amb la façana principal al carrer Estació, però també dona cap al carrer Francesc Sans Borja i al carrer Migdia. Consta de planta baixa, dos pisos i terrat. Al carrer Sans Borja s'obre, al nivell del primer pis, una galeria amb arcades de mig punt. A la façana principal, s'inscriuen tres portes d'arc escarser, una d'elles tapiada. En el primer pis hi ha una balconada, a la qual s'obren quatre finestres i tribuna poligonal en l'angle (aquesta també es troba en el segon pis, on també hi ha dos balcons). La façana està arrebossada i els emmarcaments de les finestres superiors i frisos de superació de nivells es decoren amb motius vegetals, hídries, garlandes i orles. La façana es corona amb una barana continua de perfil mixtilini en el centre on hi ha un relleu oval emmarcat amb dues representacions de grius alat i ornamentació de la mateixa tipologia que la resta de la façana.[1]

L'interior conserva l'estructura original, en funció de la qual es troba decorat l'habitatge.[1]

Història

[modifica]

Sobre la porta central de la planta, a la façana principal, hi ha gravada la data de 1917.[1]

Referències

[modifica]
  1. 1,0 1,1 1,2 «Habitatge al carrer de l'Estació, 49». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 1r setembre 2015].