Habitatge al carrer de la Creu i carrer Raval, 25 (Santa Coloma de Farners)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Habitatge al carrer de la Creu i carrer Raval, 25
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xx
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSanta Coloma de Farners (Selva) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. de la Creu - c. Raval, 25
Map
 41° 52′ N, 2° 40′ E / 41.86°N,2.66°E / 41.86; 2.66
IPA
IdentificadorIPAC: 23912

L'Habitatge al carrer de la Creu i carrer Raval, 25 és una obra noucentista de Santa Coloma de Farners (Selva) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

L'edifici situat en el xamfrà del carrer Raval i el carrer de la Creu, és de planta baixa i pis amb coberta a dues vessants a laterals. La façana més llarga del carrer Raval té una porta i una finestra a peu de carrer i tres obertures amb balcó de barana de ferro forjat de formes ondulades al primer pis. L'altra façana presenta dues portes i dos balcons iguals als anteriors. Totes les obertures tenen un guardapols decoratiu senzill. El més característic és l'acabament del mur a la part superior amb una cornisa ondulada que amaga la coberta a dues aigües. El parament és arrebossat i pintat de color pedra, mentre que el sòcol, els marcs de les obertures, la cornisa i el ràfec, són de color groc. Es tracta d'un exemple de la interpretació més popular i elemental del corrent modernista.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Habitatge al carrer de la Creu i carrer Raval, 25
  1. «Habitatge al carrer de la Creu i carrer Raval, 25». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 26 març 2019].