Historia general de las drogas

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Història general de les drogues)
Infotaula de llibreHistoria general de las drogas

edició de 1998 Modifica el valor a Wikidata
Tipusllibre Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
AutorAntonio Escohotado Espinosa Modifica el valor a Wikidata
Llenguacastellà Modifica el valor a Wikidata
PublicacióMadrid Modifica el valor a Wikidata, Espanya, 1989 Modifica el valor a Wikidata
EditorialEditorial Espasa-Calpe Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
Temadroga Modifica el valor a Wikidata
Gènereassaig Modifica el valor a Wikidata
Nombre de pàgines1.542 Modifica el valor a Wikidata
Altres
ISBN978-84-670-2753-2 Modifica el valor a Wikidata

Historia general de las drogas (traduïble com a «Història general de les drogues») és una obra en castellà del filòsof i sociòleg Antonio Escohotado. És considerada la principal en la seva matèria, unint l'enfocament històric amb el fenomenològic mitjançant un apèndix que examina les principals drogues descobertes, tant legals com il·legals, les quals l'autor anomena també, de vegades, fàrmacs. Inclou més de tres-centes imatges, i és un llibre únic en la bibliografia mundial per la seva precisió i profunditat.

Va ser editat per primera vegada el 1983. El 1989 es publicà per primera vegada en tres volums per Alianza Editorial, i deu anys després, en un sol volum per Espasa Calpe.[1] Consta de 1542 pàgines, quinze edicions (fins a 2006) i traduccions parcials o totals a l'anglès, francès, italià, portuguès, búlgar i txec.

És un tractat molt documentat i extens sobre la fenomenologia de les drogues.[2] L'obra contempla un recorregut multidisciplinari sobre l'embriaguesa, abordant aspectes històrics, culturals, mitològics, antropològics, sociològics, polítics, químics i mèdics. Inclou un apèndix -anteriorment publicat per separat i titulat en successives edicions El llibre dels verins, (1990), Per a una fenomenologia de les drogues, (1992) i Aprenent de les drogues (1995) - que es presenta com un manual d'ús i consum dels diferents tipus de drogues que l'autor ha provat personalment.

L'objectiu de l'obra és analitzar l'ús de les drogues al llarg de la història, i, alhora, justificar el dret al seu consum, des d'una posició llibertària [3] o, com va dir en la presentació de l'edició de 1998, "per trencar amb tota la ignorància que existeix sobre el tema, però sense fer cap judici de valor".[4]

Referències[modifica]

  1. Araceli Manjón-Cabeza, Olmeda. La solución: La legalización de las drogas. Penguin Random House Grupo Editorial España, 2012-04-26, p. 252. ISBN 9788499921822 [Consulta: 16 gener 2016]. 
  2. «‘Historia general de las drogas', de Antonio Escohotado» (en castellà). papelenblanco.com. Arxivat de l'original el 2013-06-23. [Consulta: 16 gener 2016].
  3. Antonio-Escohotado. «Historia general de las drogas. Índex del llibre». [Consulta: 27 gener 2010].
  4. «Escohotado pone punto final a su "Historia general de las drogas"». El País [Consulta: 16 gener 2016].

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]