Honanoteri

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuHonanoteri
Honanotherium Modifica el valor a Wikidata

honanoteri Modifica el valor a Wikidata
Període
Estat de conservació
Fòssil
Taxonomia
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreArtiodactyla
FamíliaGiraffidae
GènereHonanotherium Modifica el valor a Wikidata
(Bohlin, 1927)
Representació de H. schlosseri

Honanotherium és un gènere extint de giràfid descrit per Bohlin el 1927. Visqué en el que avui dia és la província de Henan, a la Xina i de l'Azerbaidjan Oriental, a l'Iran.[2][3] Se n'han trobat restes a Gansu i Shaanxi (Xina). Tenia un aspecte similar al de la girafa, però era una mica més baix i tenia ossicons més grossos. Estava emparentat estretament amb el gènere Bohlinia i es considerà durant molt de temps que era un avantpassat de l'actual girafa. Recentment se n'han identificat dues espècies diferents: H. schlosseri i H. bernori.[3]

Etimologia[modifica]

La primera part del nom científic, honano fa referència al Henan, a la Xina, on es trobaren els primers fòssils. La segona meitat, therium, prové del grec i vol dir bestia.

Paleobiología[modifica]

Com les girafes actuals, Honanotherium s'alimentà de les fulles dels arbres d'alçada mitja en un entorn tipus sabana, tot i que el seu coll més curt indica que probablement s'alimentà de plantes diferents de la girafa actual.

Referències[modifica]

  1. Entrada «Honanotherium» de la Paleobiology Database (en anglès). [Consulta: 20 desembre 2022].
  2. Bohlin, B. «Die Familie Giraffidae». Pal. Sinica, Ser. C, IV, Fasc. 1, 1927, pàg. Diverses pàgines.
  3. 3,0 3,1 Solounias, Nikos; Danowitz, Melinda «The Giraffidae of Maragheh and the identification of a new species of Honanotherium». Palaeobiodiversity and Palaeoenvironments a la premsa doi:10.1007/s12549-016-0230-7, 2016.