INPUT

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'esdevenimentINPUT
Més informació
Lloc web Lloc web oficial
Modifica dades a Wikidata

International Public Television, INPUT, és un certamen internacional de televisions públiques que se centra en la televisió com a servei d'interès públic. INPUT es dedica a promoure l'accés universal a una difusió televisiva honesta, innovadora, provocativa, valenta i desafiant, entesa com a un dret humà fonamental.[1]

Des de 1977, INPUT realitza una conferència internacional anual sobre la televisió pública. La conferència, que se celebra en un país diferent cada any, fomenta el desenvolupament de la televisió pública, destriant i debatent a l'entorn dels programes televisius més destacats a nivell mundial.

INPUT organitza també moltes altres activitats durant tot l'any en dotzenes de països. D'aquesta manera, promou el desenvolupament professional de productors, directors, guionistes i tots aquells (incloent productors independents) que contribueixen a la televisió pública a tot el món.

INPUT es va crear per fomentar la programació televisiva de qualitat a nivell internacional, per donar suport a la televisió com a un servei al públic, per promoure la discussió i el debat sobre l'art de la televisió i per servir com un centre de trobada mundial a tots aquells que fan televisió. Reconeix el potencial de la televisió per promoure una millor comprensió entre les diferents cultures del món.

INPUT és una organització no governamental que es sosté amb els drets d'inscripció a la conferència, aportacions d'organitzacions públiques de televisió, de particulars i de diverses institucions, organismes i fundacions. La idea va prendre forma durant un seminari organitzat per la Fundació Rockefeller a Bellagio, Itàlia, al maig de 1977.[1]

Els responsables de presentar les produccions són els anomenats Coordinadors Nacionals, que fan les seves propostes segons una quota establerta a nivell internacional. Un grup de professionals de la televisió (anomenats Shopstewards) fa aleshores una selecció de les produccions que es projectaran en el programa de la conferència. Els programes es projecten en sessions temàtiques, que inclouen dverses produccions de gèneres diferents.

INPUT compta amb el suport d'un Consell Assessor Internacional, format per professionals de serveis públics de radiodifusió de tot el món. L'organització rep també el suport de membres associats.

Des de 2009, INPUT és encapçalada per una Assemblea Internacional, formada per persones i organitzacions que, a banda d'aportar els drets d'inscripció, contribueixen en un fons procedent de les conferències anteriors. L'Assemblea Internacional (formada per aproximadament 20 persones de tot el món) supervisa la tasca del Comitè Internacional, que nomena els Coordinadors Nacionals. Aquests són els que proposen els Shopstewards al Comitè.[1]

Les còpies dels programes que s'han projectat en les darreres tres conferències s'emmagatzemen en Hubs de l'INPUT, que col·laboren també en l'organització del Mini-INPUT i del Best of INPUT's. Es tracta d'actes de caràcter educatiu en el transcurs dels quals es projecten programes de televisió per als participants que no van poder ser a la conferència.

L'Arxiu INPUT a la Biblioteca/CRAI de la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona)[modifica]

La Biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona) és la dipositària de l'Arxiu INPUT. L'Arxiu va ser creat el 1994, resultat del conveni signat el 20 de maig del 1994 entre la Universitat Pompeu Fabra i l'INPUT. Està format per la col·lecció dels programes (en format VHS, Betacam i DVD) presentats a les diferents conferències anuals de l'INPUT, així com per al documentació associada a l'organització d'aquestes conferències, que es poden consultar mitjançant el Catàleg de la Biblioteca de la UPF. A partir de 1994, la col·lecció és completa. Pel que fa a les edicions anteriors a 1994, no es disposa de tots els programes, tot i que s'està fent esforços per obtenir les cintes que falten. Des de 1994, aquesta col·lecció documental està dipositada i disponible per als estudiosos de la televisió, a la Biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra, a la seu de la Biblioteca/CRAI del Poblenou.

També es disposa d'una base de dades que conté informació sobre els més de 3500 programes presentats des de 1978, any de la primera conferència de l'INPUT. Aquesta base de dades és una versió en línia de la informació continguda als catàlegs impresos de les conferències anuals, habitualment coneguts com "la Biblia d'INPUT".

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Larrègola, Gemma «Input, praxi en pro de la qualitat a la televisió». Quaderns del CAC [Consulta: 21 gener 2014].

Enllaços externs[modifica]