Vés al contingut

iPhone 12 Pro

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Infotaula equipament informàticiPhone 12 Pro
Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
DesenvolupadorApple Inc Modifica el valor a Wikidata
FabricantApple Inc Modifica el valor a Wikidata
EslòganIt's a leap year. Modifica el valor a Wikidata
Llançament23 octubre 2020 Modifica el valor a Wikidata
Final de vidacap valor Modifica el valor a Wikidata
EstatDiscontinuat
Preu999 $ Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Dimensions146,7 (alçària) × 71,5 (amplada) × 7,4 (gruix) mm
Pes6,7 oz
189 g Modifica el valor a Wikidata
CPUApple A14 Modifica el valor a Wikidata
Sistema operatiuiOS 14
iOS 15 Modifica el valor a Wikidata
Memòria6 GB Modifica el valor a Wikidata
Emmagatzematge128 GB
256 GB
512 GB Modifica el valor a Wikidata
Connector
Grau de protecció IPIP68
Bateriabateria d'ió liti Modifica el valor a Wikidata
Color     argentat
     gris
     or
     blau Modifica el valor a Wikidata
Pantalladíode orgànic emissor de llum  (Alçada) ×  (Amplada) ×   (Llargada) cm Modifica el valor a Wikidata
Lloc webapple.com… Modifica el valor a Wikidata

L'iPhone 12 Pro i la seva versió més gran, l'iPhone 12 Pro Max són telèfons intel·ligents de l'empresa nord-americana Apple que van ser presentats el 13 d'octubre de 2020. Aquest telèfon va ser presentat al costat de l'iPhone 12 i iPhone 12 pro max (i la seva versió mini) el 13 d'octubre de 2020 a Apple Park, seu de l'empresa, a Cupertino ( Califòrnia ). Normalment Apple presenta els seus telèfons a mitjans de setembre, però a causa de les conseqüències de la pandèmia de COVID-19 com al tancament temporal de fàbriques, la seva presentació va ser endarrerida diverses setmanes.[1] S'ha posat a la venda el 23 d'octubre i la versió Max el 13 de novembre.

Novetats[modifica]

Igual que tota la sèrie 12 té una connectivitat 5G que li permet fins a 20 GBPS o més de velocitat de descàrrega, això permet coses com el streaming 4K. Està disponible en 4 colors diferents i la pantalla té una resolució 4K i un Super Retina XDR Display i està protegit pel nou Ceramic Shield d'Apple.[2]

Una de les seves característiques més promocionades és el nou xip Apple A14 Bionic, és el primer smartphone a tenir un xip amb un procés de fabricació de 5 nanòmetres i segons Apple és un 50% més veloç que l'A13 Bionic. Té un Neural Engine de 16 nuclis i un 80% més ràpid i 11,8 bilions de transistors.

L'iPhone 12 té un sensor Lidar que permet una simulació de realitat virtual AR molt més ràpida i realista a l'hora de reflectir llums, juntament amb això es van presentar dues càmeres; Wide i Ultra-Wide. També Apple va presentar la nova manera nocturna que permet fotos molt més clares a la nit i amb colors més realistes, això combina amb les tecnologies de Deep Fusion per a fotos amb poca llum i la nova manera retrat que incorpora Machine Learning. A més aquest iPhone incorpora Smart HDR 3 a totes les seves càmeres (frontal i del darrere). Per a una experiència més professional, aquest iPhone pot editar fotos amb la tecnologia ProRAW i pot gravar 4K i HDR amb Dolby Vision.[3]

Disseny[modifica]

Un dels seus principals canvis en el disseny pel que fa als seus antecessors són les vores planes, característica que es repetia en models d'iPhone més antics com l'iPhone 5 o l'iPhone SE (primera generació). Una altra de les principals novetats és un sensor LIDAR al costat de les tres càmeres.[4]

Un altre canvi destacable és a la «caixa» on es guarda el dispositiu en vendre'l, que serà més prima, per no incloure ni el connector Lightning ni els Earpods (auriculars).[5]

Colors[modifica]

Color Name
Plata
Grafit
Daurat
Blau pacífic

Referències[modifica]

  1. Ortega, Ekaitz. «Se retrasa el lanzamiento del iPhone 13» (en castellà). ComputerHoy, 05-06-2020. [Consulta: 14 octubre 2020].
  2. «iPhone 12 Pro». Apple.com. Consultado el 8 de diciembre de 2020
  3. Rivera, Nicolás (13 de octubre de 2020). «Apple presenta el iPhone 12 Pro y el iPhone 12 Pro Max: nuevo diseño, conectividad 5G y las mejores cámaras del mercado». Hipertextual. Consultado el 8 de diciembre de 2020.
  4. «iPhone 12 Pro y iPhone 12 Pro Max - Especificaciones técnicas» (en espanyol europeu). Apple (España). [Consulta: 14 octubre 2020].
  5. Fernández, Samuel. «Esto es lo que vas a tener que pagar en total si compras un iPhone 12 y no tienes cargador ni auriculares en casa» (en castellà). Xataka Móvil, 14-10-2020. [Consulta: 14 octubre 2020].