Illes Wumpa

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Les illes Wumpa són illes fictícies de la sèrie Crash Bandicoot que formen un arxipèlag compost de cinc illes exòtiques. Aquestes últimes se situen al sud-est d'Austràlia, en l'Oceà Pacífic. Encara que hi ha cinc illes en aquest arxipèlag, existeix tanmateix petits illots no lluny d'aquestes últimes, tal com l'Acadèmia Malèfica. Antany, aquestes illes pertanyien al Metge Neo Cortex, però des que Crash ha estat creat, aquest últim no posseeix més que la tercera illa que porta el seu nom.

Característiques de les Illes Wumpa[modifica]

Vet aquí la llista de les tres illes i les seves característiques :

Illa de N. Sanity[modifica]

L'illa de N. Sanity és la més calenta i la més acollidora de les tres. Va ser l'indret on els Bandicoots van residir fins a Crash TwinSanity, abans que N. Ginebra no la utilitzés per instal·lar-hi la seva fàbrica d'armes nuclears. El sol és sovint present en aquesta illa, i la fauna i la flora són variades i nombroses, passant de les gallines a les mofetes i de les plantes carnívores als arbres exòtiques. La característica més rellevant sobre aquesta illa és sens dubte el gros crani localitzat a dalt de la muntanya de l'illa, que llença una cascada d'aigua a partir de la seva boca. La casa de Crash és, pel que fa a aquesta, localitzada entre la jungla i la platja. A Crash i als seus amics els agrada daurar-se al sol, són sovint presents en aquesta platja. L'illa de N. Sanity conté igualment un poble indígena, el cap de la tribu del qual és Papu Papu. Aquest poble és localitzat a la part posterior de l'illa, no lluny de la granja del granger Ernest, un simpàtic Émeu, amic dels Bandicoots.

"N. Sanity" és l'oposat total de l'illa de TwinSanity apareguda en Crash Bandicoot 5 : TwinSanity.

Illa Wumpa[modifica]

Aquesta segona illa es localitza entre l'illa de N. Sanity i l'illa de Cortex. Es tracta de la més vasta i de la més antiga de les tres. El clima és a més variable, i quan l'hivern arriba, l'illa Wumpa és recoberta de neu, per això pingüins i óssos polars hi viuen. Conté un munt de ruïnes i de temples antics, entre els quals el Temple Mojo, en el qual Uka Uka va ser empresonat antany pel seu germà bessó, Aku Aku. Aquest temple és igualment conegut per estar el més gros conteneur de Mojo sobre Terra. La jungla és immensa en aquesta illa, i s'hi troba tant d'animals i de plantes com a l'illa de N. Sanity. Nombroses cascades donen vida a rius que són igualment visibles a través de la jungla de l'illa. A més, nombrosos arbres fruiters Wumpa són presents en aquest indret, tot com a l'antiga illa de Crash. Endemés, l'arxipèlag de les tres illes, i especialment aquesta illa, treuen el seu nom d'aquesta fruita que Crash adora.