Informe Kinsey

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

L'Informe Kinsey va ser el resultat d'un estudi científic publicat en dos llibres Comportament sexual de l'home (1948) i Comportament sexual de la dona (1953) per Alfred C. Kinsey. Es realitzà entrevistant a més de 20.000 homes i dones, amb un sistema de completa confidencialitat, que responien un qüestionari anònim aconseguint crear una base de dades que descrivien el comportament sexual en l'ésser humà, generant gran sorpresa (en 1948) al traure a la llum comportaments que fins llavors havien romàs a la més estricta intimitat i dels quals no es parlaven ni en la comunitat científica ni en la societat. Ajudà a bandejar mites i evidencià que conductes que fins llavors la majoria consideraven marginals, o fins i tot immorals, eren practicades per un percentatge considerable de la població, com fou el cas de la masturbació tant femenina com masculina, l'homosexualitat i bisexualitat o la primerenca edat d'iniciació sexual.

En l'escala Kinsey s'estableixen cinc graus de bisexualitat, s'indica en blau la proporció de pràctiques homosexuals.

El que més repercussió ha tingut fins a l'actualitat és la divisió en graus de la tendència sexual, en la qual entre l'homosexualitat i l'heterosexualitat exclusives s'establiren una sèrie de graus de bisexualitat, considerats vàlids per a molts investigadors fins avui i que foren noves en el moment. En l'estudi s'establí una escala de 7 graus que van des de l'absoluta heterosexualitat fins a l'homosexualitat completa, passant per diversos graus de bisexualitat, on s'afirmava a més que gran part de les població són en algun grau bisexuals, indicant els seus percentatges. Es definí, per exemple, que el 60% dels homes i el 33% de les dones participaren almenys en una pràctica homosexual des dels 16 anys i que almenys un terç dels homes han arribat a l'orgasme en pràctiques homosexuals.[nota 1]

Aquest informe provoca fins avui grans controvèrsies, sobretot pels mètodes d'accés a la informació, la selecció dels entrevistats i l'origen de la informació sobre el comportament sexual en xiquets.

Kinsey morí en 1956 als 62 anys, deixant el Kinsey Institute for Sex Research com un llegat a la investigació sexual.

Notes[modifica | modifica el codi]

  1. La definició de contacte sexual de l'informe Kinsey és bastant àmplia i inclou des de les besades en els llavis, les besades profundes en la boca, tocaments en el cos, masturbacions i sexe oral, fins al coit vaginal o anal. (Kinsey, p. 466–467.)

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

Bibliografia[modifica | modifica el codi]

  • Kinsey, Alfred Charles, W. B. Pomery, C. E. Martin (1998 [reimpressió de l'original del 1948]); Sexual Behavior in the Human Male (Comportament sexual de l'home). Indiana University Press. ISBN 0253334128.
  • Alfred C. Kinsey, W. B. Pomery, C. E. Martin, P. H. Gebhard (1998 [reimpressió de l'original de 1953]); Sexual Behavior in the Human Female Indiana University Press. ISBN 025333411X