Informe Kinsey

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

L'informe Kinsey va ser el resultat d'un estudi científic publicat en dos llibres Comportament sexual de l'home (1948) i Comportament sexual de la dona (1953) per Alfred C. Kinsey. Es realitzà entrevistant més de 20.000 homes i dones, amb un sistema de completa confidencialitat, en què responien un qüestionari anònim, i s'aconseguí crear una base de dades que descrivia el comportament sexual en l'ésser humà, generant gran sorpresa (el 1948) en traure a la llum comportaments que fins llavors havien romàs en la més estricta intimitat i dels quals no es parlava ni en la comunitat científica ni en la societat. Ajudà a bandejar mites i evidencià que conductes que fins llavors la majoria consideraven marginals, o fins i tot immorals, eren practicades per un percentatge considerable de la població, com fou el cas de la masturbació tant femenina com masculina, l'homosexualitat i bisexualitat o la primerenca edat d'iniciació sexual.

En l'escala Kinsey s'estableixen cinc graus de bisexualitat, s'indica en blau la proporció de pràctiques homosexuals

El que més repercussió ha tingut fins a l'actualitat és la divisió en graus de la tendència sexual, en la qual entre l'homosexualitat i l'heterosexualitat exclusives s'establiren una sèrie de graus de bisexualitat, considerats vàlids per a molts investigadors fins avui i que foren nous en el moment. En l'estudi, s'establí una escala de 7 graus que van des de l'absoluta heterosexualitat fins a l'homosexualitat completa, passant per diversos graus de bisexualitat, en què s'afirmava, a més, que gran part de les població és en algun grau bisexual, indicant els seus percentatges. Es definí, per exemple, que el 60% dels homes i el 33% de les dones participaren almenys en una pràctica homosexual des dels 16 anys i que, almenys un terç dels homes, han arribat a l'orgasme en pràctiques homosexuals.[nota 1]

Aquest informe provoca fins avui grans controvèrsies, sobretot pels mètodes d'accés a la informació, la selecció dels entrevistats i l'origen de la informació sobre el comportament sexual en xiquets.

Kinsey es morí el 1956 als 62 anys, deixant el Kinsey Institute for Sex Research com un llegat a la investigació sexual.

Notes[modifica]

  1. La definició de contacte sexual de l'informe Kinsey és bastant àmplia i inclou des de les besades en els llavis, les besades profundes en la boca, tocaments en el cos, masturbacions i sexe oral, fins al coit vaginal o anal. (Kinsey, p. 466–467.)

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Kinsey, Alfred Charles, W. B. Pomery, C. E. Martin (1998 [reimpressió de l'original del 1948]); Sexual Behavior in the Human Male (Comportament sexual de l'home). Indiana University Press. ISBN 0253334128.
  • Alfred C. Kinsey, W. B. Pomery, C. E. Martin, P. H. Gebhard (1998 [reimpressió de l'original de 1953]); Sexual Behavior in the Human Female Indiana University Press. ISBN 025333411X.