Institut Internacional de la Llengua Portuguesa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióInstitut Internacional de la Llengua Portuguesa
(pt) Instituto Internacional da Língua Portuguesa Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusescola Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1999
Governança corporativa
Seu

Lloc webiilp-cplp.cv Modifica el valor a Wikidata

L'Instituto Internacional da Língua Portuguesa (Institut Internacional de la Llengua Portuguesa, en català) és una institució de la Comunitat de Països de Llengua Portuguesa amb seu a la capital de Cap Verd, la ciutat de Praia. Segons els seus estatuts, l'objectiu d'aquesta institució és "a promoção, a defesa, o enriquecimento e a difusão da língua portuguesa como veículo de cultura, educação, informação e acesso ao conhecimento científico, tecnológico e de utilização oficial em fóruns internacionais" (la promoció, la defensa, l'enriquiment i la difusió de la llengua portuguesa com a vehicle de cultura, educació, informació i accés als coneixements científics, tecnològics i d'utilització oficial en fòrums internacionals").[1]

La seva creació va ser gràcies a una proposta de l'any 1989 de qui fora president de Brasil, José Sarney en aquesta època, durant la realització d'una cimera de la CPLP a la ciutat de São Luís. Deu anys després, l'organització va ser finalment creada durant una altra cimera, a la ciutat de São Tomé i Príncipe.

Referències[modifica]

  1. «O IILP». Instituto Internacional da Língua Portuguesa. Arxivat de l'original el 2022-06-15. [Consulta: 13 abril 2016].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Institut Internacional de la Llengua Portuguesa