International Business Communication Standards

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Els International Business Communication Standards-IBCS (Estàndard Internacional de Comunicació Empresarial) son propostes pràctiques pel disseny de comunicació empresarial que es va publicar de franc sota us de Creatiu-Commons-Lizenz (CC PER-SA). En la majoria dels casos, aplicant IBCS significa fer ús d'un disseny semàntic conceptual i perceptualment apropiat de gràfics i taules.

Requisits[modifica]

La comunicació empresarial segueix els estàndards d'IBCS si complieixen les regles del acrònim SUCCESS fonamentades en els tres pilars d'IBCS:

  1. Regles conceptuals. Ajuden a transmetre clarament el contingut a utilitzar per explicar apropiadament un història. Són basats en la feina d'autors com Barbara Minto.[1] Tenen acceptació ampla donada la seva base d'experiència pràctica, científica o experimental.
    Dins de SUCCESS[2] corresponen als conceptes la comunicació empresarial SAY (Dir, referint-se al missatge a transmetre) i STRUCTURE (Estructura, referint-se a com organitzar el contingut).
  2. Regles perceptuals. De com el contingut es transmet clarament gràcies a un disseny visual apropiat. Són basats en la feina d'autors com William Playfair, Willard Suportar Brinton, Gen Zelazny, Edward Tufte i Stephen Pocs.[3][4][5] Un altre cop, aquestes regles deuen acceptació ampla donada la seva base d'experiència pràctica, científica i/o experimental.
    Dins de SUCCESS[2] corresponen als conceptes EXPRESS (Expressar mitjançant el gràfic adequat), SIMPLIFY (Simplificar eliminant tot allò superflu), CONDENSE (Condensar l'informació) i CHECK (Comprovar l'integritat visual).
  3. Regles semàntiques. Utilitzar una notació uniforme (Notació d'IBCS) ajuda a transmetre bé l'informació. Són basats en la feina de Rolf Hichert[6] i altres col·laboradors de l'Associació d'IBCS. Utilitzades per convenció, les regles semàntiques primer han de ser més àmpliament acceptat per esdevenir un estàndard.
    Dins de SUCCESS[2] corresponen a la lletra U UNIFY(Unificació de les terminologies i visualitzacions)

Notació IBCS[modifica]

Notació IBCS és el conjunt de regles semàntiques suggerida per l'associació IBCS. La notació IBCS cobreix la unificació de terminologia (p. ex. paraules, abreviatures, i formats de número), descripcions (p. ex. missatges, títols, llegendes, i etiquetes), dimensions (p. ex. mesures, escenaris, i períodes), anàlisis (p. ex. anàlisis d'escenari i anàlisis de sèrie del temps), i indicadors (p. ex. destacant indicadors i scaling indicadors).

Associació IBCS[modifica]

La revisió i després desenvolupament de l'IBCS és un procés actual controlat per l'Associació d'IBCS.[7] L'Associació d'IBCS és una organització sense benefici que publica els Estàndards de franc i es compromet en la discussió i consulta extensa prèvies a emetre versions noves. Això inclou sol·licituds a tot el món per revisió pública. Alliberament de la Versió 1.0 d'IBCS: Els membres actius van acceptar la Versió alliberada 1.0 dels Estàndards d'IBCS a l'Assemblea General el 18 de juny de 2015 a Amsterdam. Temes actuals del desenvolupament més llunyà dels estàndards d'IBCS va ser parlats a la Conferència Anual a Varsòvia el 3 de juny de 2016. La versió 1.1 dels estàndards van ser confirmats pels membres actius a la Conferència Anual a Barcelona l'1 de juny de 2017. Més de 80 professionals de 12 països van assistir a la Conferència Anual. La Conferència Anual a Londres de 8 de juny de 2018 va tenir lloc a la Seu a l'Institut de Chartered Comptables d'Anglaterra i Gal·les. La Conferència Anual 2019 fou a Viena. El ponent Yuri Engelhardt[8] va parlar sobre "La llengua de gràfics i notacions visuals." Les Jornades Anuals 2020 i 2021 es van celebrar de manera virtual. Més de 200 participants de molts països van assistir a aquestes conferències. La Conferència Anual 2022 es va celebrar híbridament a Berlín i en línia, uns 300 participants de 44 països assisteixen a aquesta conferència.

Bibliografia[modifica]

  • Playfair, William: L'Atles Comercial i Polític, 1786
  • Brinton, Willard Suporta: Mètodes Gràfics per Presentar Fets, 1914
  • Zelazny, Gen: Diu ell amb Gràfics, McGraw Professional de Turó, 2001
  • Tufte, Edward: El Disseny Visual d'Informació Quantitativa, 2. Edició, 2011
  • Pocs, Stephen: Em Mostra els Números, 2. Edició, 2012
  • Shneiderman, B.: Els Ulls El Tenen: Una Tasca per Taxonomia de Tipus de les Dades per Visualitzacions d'Informació. Dins:Proceedings del Simposi de IEEE en Llengües Visuals, S. 336–343, Washington
  • Hichert, Faisst, et al: Estàndards de Comunicació Empresarials Internacionals, Versió d'IBCS 1.1, 2017
  • Hichert, Rolf i Faisst, Jürgen: Sòlid, va Perfilar, va Covar – consistència Que visual les ajudes més ben entenen informes, presentacions i dashboards, Mitjans de comunicació d'IBCS, 2019

Notes i referències[modifica]

  1. Minto, Barbara: The Pyramid Principle: Logic in Writing and Thinking [1987, reissued in London 2002]
  2. 2,0 2,1 2,2 «SUCCESS - a rule set for business communication». Arxivat de l'original el 2016-09-29. [Consulta: 27 gener 2021].
  3. Brinton, Willard Cope: Graphic Methods for Presenting Facts, 1914
  4. Zelazny, Gene: Say It With Charts: The Executive's Guide to Visual Communication Hardcover – March 15, 2001
  5. Few, Stephen: Show Me the Numbers, 2. edition, 2012
  6. Hichert, R.: Sprache der Controller, Interview in: Controller Magazin, Ausgabe September/Oktober 2014
  7. IBCS Association
  8. Engelhardt, Yuri ; Richards, Clive. / A Framework for Analyzing and Designing Diagrams and Graphics. Diagrams 2018: Diagrammatic Representation and Inference : International Conference on Theory and Application of Diagrams. editor

Enllaços externs[modifica]