It Happened at Lakewood Manor

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaIt Happened at Lakewood Manor
Fitxa
DireccióRobert Scheerer Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióAlan Landsburg Modifica el valor a Wikidata
GuióGuerdon Trueblood (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
MúsicaKim Richmond Modifica el valor a Wikidata
FotografiaBernie Abramson (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeGeorge Folsey junior Modifica el valor a Wikidata
ProductoraAlan Landsburg Productions (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorAmerican Broadcasting Company Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1977 Modifica el valor a Wikidata
Durada100 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeColúmbia Britànica Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de terror Modifica el valor a Wikidata
Temainsectes Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0076214 Filmaffinity: 829974 Letterboxd: ants TMDB.org: 67302 Modifica el valor a Wikidata

It Happened at Lakewood Manor (també coneguda com Ants i Panic at Lakewood Manor)[1] és un telefilm de terror estatunidenc de 1977 protagonitzat per Lynda Day George, Suzanne Somers, Myrna Loy, Brian Dennehy i Bernie Casey. Va ser dirigit per Robert Scheerer i es va estrenar el 2 de desembre de 1977 a ABC.[2]

Argument[modifica]

Durant la construcció de l'antic i preciós hotel Lakewood, dos treballadors es troben amb un eixam de formigues en una secció tancada de l'edifici. Després de descobrir que les formigues són inusualment agressives i perilloses, els treballadors intenten fer sortir l'avís, però accidentalment són enterrats vius.

Poc després, el magnat immobiliari sense escrúpols Anthony Fleming (Gerald Gordon) i la seva parella i amant Gloria (Suzanne Somers) arriben a l'hotel, allà per regatejar amb l'anciana propietària, Ethel Adams (Myrna Loy) i la seva filla Valerie (Lynda Day George) mentre segueixen plans per convertir Lakewood en un casino. Mentrestant, el capatàs Mike Carr (Robert Foxworth), que està en una relació amb Valerie, i el seu company de feina i amic Vince (Bernie Casey) troben els dos treballadors desapareguts, morts per intoxicació. Les formigues comencen a emergir, atacant un nen, després matant un cuiner d'hotel i gairebé matant Vince mentre ell i Mike investiguen el pou on estaven enterrats els seus homes.

Peggy Kenter (Anita Gillette), inspectora de la Junta de Salut (BOH) i coneguda de Carr, decideix posar en quarantena l'hotel, pensant que hi ha un virus a l'obra. Mike aviat descobreix que hi ha un immens niu de formigues a la fossa i conclou que aquests insectes són els responsables dels atacs. Tom (Bruce French), un investigador de BOH, finalment descobreix que les formigues són molt verinoses i resistents als insecticides.

En aquell moment, les formigues pululen l'hotel per milions, matant l'assistent de Gloria i Peggy White (Steve Franken) i conduint a Carr, Valerie, Ethel, Fleming, l'empleat de l'hotel Richard (Barry Van Dyke) i la seva xicota Linda (Karen Lamm) a dalt. Vince avisa les autoritats, que intenten contenir les formigues amb una trinxera, primer plena d'aigua i després amb gasolina encesa després que Tom assenyala que un exèrcit de formigues creua corrents en ponts construïts amb cadàvers de formigues, i rescatar la majoria de les persones atrapades dins de l'hotel. Carr, Valerie i Fleming, les úniques persones que queden, finalment són arraconades per les formigues; En Tom els diu que no es moguin, per tal de no donar cap motiu a les formigues per atacar-les. Quan les formigues comencen a arrossegar-se per tot arreu, Fleming es llança amb pànic des del balcó de l'habitació fins a la piscina de sota en un intent desesperat d'escapar, però no salta i mor en la caiguda. Poc després, dos socorristes vestits arriben i porten Carr i Valerie a un lloc segur.

Quan se'ls emporta l'ambulància, Tom assegura a Carr que aquest cas probablement no es repetirà, ja que les condicions ambientals úniques a la finca de l'hotel eren vitals per a l'existència del niu de formigues.

Repartiment[modifica]

Producció[modifica]

La ubicació de Lakewood Manor era The College Inn a Qualicum Beach BC, Canadà.[3]

L'especialista Conrad Palmisano va ser enterrat viu per a la pel·lícula (amb una mànega de jardí subministrant-li aire); més tard es convertiria en president del comitè d'acrobàcies i seguretat de la Screen Actors Guild.[4]

Estrena[modifica]

It Happened at Lakewood Manor fou estrenada com a Ants en DVD el 9 de febrer de 2014.[5] Va ser llançat en blu-ray per Kino Lorber com a Ants! el 2022 amb un tema de comentaris de l'historiador del cinema Lee Gambin.[6]

Referències[modifica]

  1. Erickson, Hal. «It Happened at Lakewood Manor (1977)». The New York Times. Baseline & All Movie Guide. Arxivat de l'original el 2013-10-03. [Consulta: 8 juny 2013]. «Boiled down to basics, this is a rehash of Jaws, with ants (!) substituting for sharks (the film's video release title, in fact, was Ants)....First telecast December 2, 1977, It Happened at Lakewood Manor was subsequently retitled Panic at Lakewood Manor
  2. «It Happened at Lakewood Manor (Ants)». Turner Classic Movies. United States: Turner Broadcasting System. [Consulta: 5 març 2018].
  3. Horner, Neil. «Get the creepy-crawlies in Qualicum Beach». Parksville Qualicum Beach News. pqbnews.com, 25-11-2011. Arxivat de l'original el 2016-01-22. [Consulta: 8 juny 2013]. «That’s where the other local star of the show comes in. Lakewood Manor was played by The College Inn in Qualicum Beach. The film — somewhat less than a box office smash — came to the attention of Qualicum Beach Museum manager Netaja Waddell recently ...»
  4. «Stunts given due», 27-01-2012. [Consulta: 8 juny 2013]. «Veteran Hollywood stuntman and second-unit director Conrad E. Palmisano was once buried alive for a scene in 1977′s It Happened at Lakewood Manor. With his only source of oxygen coming from a small garden hose connected to him underground, he gave strict instructions to the surrounding film crew: 'Bury me once, bury me good. I only want to do this once.'»
  5. Ants (DVD). 2014-02-09. ASIN B000FGFBUS. Consulta: 2018-03-05. 
  6. "Kino: Ants Detailed for Blu-ray" (Blu-ray). Kino Lorber. 2014-04-20. Consulta: 2022-08-07. 

Enllaços externs[modifica]