Jaciment de Can Font

Infotaula de geografia físicaJaciment de Can Font
Localització
Entitat territorial administrativaLlagostera (Gironès) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 49′ 24″ N, 2° 55′ 06″ E / 41.823201°N,2.918419°E / 41.823201; 2.918419
TipusJaciment arqueològic Modifica el valor a Wikidata

El jaciment de Can Font es troba als planells de les masies de Can Font i Can Guardiola (en zona de conreu), a la carretera de Vidreres a la Costa Brava, tot dominant la transició de la plana de Llagostera a la Costa Brava pel corredor del Ridaura. Fou descobert per F. Vergés (membre del Museu Arqueològic de Llagostera).

El total de peces del conjunt es troba repartit en dues col·leccions particulars: la del Sr. Vergés i la del Sr. Planella. Entre ambdós es compta amb un total de 639 peces, totes fortament patinades. Les matèries primeres en són el sílex (95,5%) i en molta menys mesura el quars (2,7%) i el cristall de roca (1,8%). El conjunt compta amb un 3% de nuclis, un 75% d'ascles i un 22% de peces retocades, com raspadors làmines de dors, becs, burins i esclats.

Cronològicament, s'ha situat el conjunt als inicis del Paleolític Superior. Ara bé, l'any 1976 Soler considera la possibilitat que els materials corresponguin a dues ocupacions diferents, ja que no es pot determinar clarament si és es tracta d'un jaciment aurinyacià o gravetià.

El material recollit aquí podria provenir de dos jaciments diferents, però estan tan junts i són tan difícils de delimitar que se'ls considera com un sol de sol. L'any 1989 Canal i Carbonell estableixen paral·lelismes entre Can Font i el jaciment arqueològic de Can Crispins.

Bibliografia[modifica]

  • Pere Cantón Playà. "Les comarques Gironines: Del Paleolític als Visigots". Diputació de Girona, Associació Arqueològica de Girona. 2001

Vegeu també[modifica]