James Rumbaugh

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

James Rumbaugh fou un científic de la computació i un meteodologísta d'objecte. És conegut pel seu treball en la creació de la Técnica de Modelatge de Objectes i el Llenguatge Unificat de Modelatge (UML). Doctorat en ciències de la computació per el M.I.T. Rumbaugh va dirigir el desenvolupament de la OMT, en el Centre d’Investigació i Desenvolupament de la General Electric, on va treballar durant més de 25 anys.

Es va unir a Rational Software en 1994, i treballà allà amb Ivar Jacobson i Grady Booch("els Tres Amics")per a desenvolupar UML. Més tard fusionaren les seves metodologies de desenvolupament de software, OMT, OOSE y Booch en el Procés Unificat Racional (RUP). En el 2003 es traslladà a IBM, després de la seva adquisició de Rational Software. Es retirà en 2006. Ha escrit diferents llibres sobre UML Y RUP, junt a Ivar Jacobson i Grady Booch

Referències[modifica | modifica el codi]

  • Aquesta article fou creat a partir de la traducció del article James Rumbaugh de la wikipedia en Angles, sota la llicència Creative Commons Atribucion Compartir Igual 3.0 Unported i la llicència de documentació lliure de GNU.