Java Database Connectivity

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Crystal Clear app winprops bw.pngJava Database Connectivity
Escrit en Java
Plataforma Màquina Virtual Java
Tipus API i Database abstraction layer
Modifica dades a Wikidata

L'API JDBC (Java DataBase Connectivity) permet a les aplicacions en llenguatge Java accedir mitjançant una interfície comuna a les bases de dades per a les que existeixen drivers JDBC. Normalment, es tracta de bases de dades relacionals, i els drivers JDBC es troben disponibles per tots els sistemes més coneguts de sistemes gestors de bases de dades.

Tipus de Drivers[modifica | modifica el codi]

Els drivers són els programes de control que permeten la comunicació entre les aplicacions en llenguatge Java i els sistemes gestors de bases de dades. Existeixen aquest tipus:

  • Tipus 1: Drivers que actuen com una passarel·la i que permeten l'accés a la base de dades a través d'un altra tecnologia com és l'ODBC.
  • Tipus 2: Drivers natius. Es tracta d'una barreja de drivers natius al sistema gestor de bases de dades i de programes de control de Java. Les crides JDBC es converteixen en crides natives al sistema gestor de bases de dades (MySql, Oracle o d'altres) generalment es fan en llenguatge C o en C++.
  • Tipus 3: En aquest cas els drivers converteixen les crides JDBC de les aplicacions Java a un protocol independent al sistema gestor de bases de dades. Posteriorment, una aplicació intermediària les converteix al protocol que requereix el sistema gestor (model de 3 capes).
  • Tipus 4: Els drivers converteixen les crides JDBC directament a un protocol que entén el sistema gestor de bases de dades. Són els tipus de drivers que ofereixen una comunicació més ràpida i eficient amb el gestor de bases de dades.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Java Database Connectivity Modifica l'enllaç a Wikidata