Joaquim Roglan

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJoaquim Roglan
Biografia
Naixement1952 Modifica el valor a Wikidata (71/72 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióperiodista, catedràtic Modifica el valor a Wikidata

Joaquim Roglan i Llop (Barcelona, 1952), és un periodista i professor universitari català ja retirat, doctorat en periodisme. Roglan ha treballat en els principals mitjans de comunicació de Catalunya i actualment col·labora amb La Vanguardia i Metrópoli Abierta,[1] a més va ser professor a la Universitat Ramon Llull.

Pel que fa a la formació acadèmica, és llicenciat en Filologia Romànica i Ciències de la Informació, doctorat en Ciències de la Comunicació i a més té un màster en direcció editorial. Entre altres llibres ha publicat El Grup Democràtic de Periodistes, Revistes d'humor a Catalunya, Esade, 40 anys, Fundació Miró, 25 anys, La Barcelona eròtica, Què esteu fent amb Barcelona?, Oriol Solé, el Che català i La República Catalana 1931-1939. També ha escrit sobre la situació dels boxejadors catalans durant l'època del franquisme al seu llibre Combat a mort: Gironès i els perseguits pel franquisme,[2]

També ha escrit documentals de ràdio i televisió i ha estat guionista de programes com "Persones Humanes", "Te’n recordes?", "Classificació ACR" o "Els Fets de Palau", entre molts altres.

Referències[modifica]

  1. «Joaquim Roglan i Llop» (en castellà). [Consulta: 4 octubre 2021].
  2. Roglan, Joaquim «Còpia arxivada». Combat a mort. Gironès i els perseguits pel franquisme [Barcelona], 1, 2007. Arxivat de l'original el 2 de desembre 2010. ISSN: 9788496521742 [Consulta: 24 febrer 2011].