John Hannah

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJohn Hannah

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(en) John David Hannah Modifica el valor a Wikidata
23 abril 1962 Modifica el valor a Wikidata (62 anys)
East Kilbride (Escòcia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióClaremont High School (en) Tradueix
Conservatori Reial d'Escòcia Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióactor, productor de cinema, actor de cinema, actor de teatre, actor de televisió Modifica el valor a Wikidata
Activitat1987 Modifica el valor a Wikidata –
Família
CònjugeJoanna Roth (1996–) Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm0001314 Allocine: 18390 Rottentomatoes: celebrity/john_hannah Allmovie: p124492 Metacritic: person/john-hannah TMDB.org: 10727
Twitter (X): JohnHannah Instagram: iamjohnhannah Musicbrainz: 6ef327ea-561a-48e4-b4d9-c1b50f432aff Modifica el valor a Wikidata

John David Hannah, més conegut com a John Hanna (23 d'abril de 1962, East Kilbride, Escòcia) és un actor escocès de cinema i televisió, conegut per interpretar el personatge de Jonathan Carnahan a les pel·lícules The Mummy, The Mummy Returns i La mòmia: La tomba de l'emperador drac i el personatge de Lentulus Batiatus a les sèries Spartacus: Blood and Sand i Spartacus: Gods of the Arena.

Biografia[modifica]

John va néixer a East Kilbride (Escòcia), sent el més jove de tres germans. Estudià a la Royal Scottish Academy of Music and Drama i abans de ser actor, treballà com a electricista. Després de graduar-se, tingué papers petits en produccions teatrals i a la televisió.

Començà la seva carrera a televisió amb el llargmetratge Bookie el 1987 i continuà participant en altres llargmetratges com Faith o The Love Bug.

Debutà al cinema el 1990 amb el drama Harbour Beat, però fou el seu paper a la comèdia romàntica Sliding Doors, amb Gwyneth Paltrow, i amb l'èxit internacional de Quatre bodes i un funeral que consolidà la seva carrera.

El 1997, juntament amb el productor escocès Murray Ferguson, fundà la productora Clerkenwell Films, amb la producció de la sèrie Rebus, protagonitzada per ell mateix.

A partir del 1999 John interpretà el personatge de Jonathan Carnahan a la pel·lícula The Mummy i a les seqüeles The Mummy Returns i La mòmia: La tomba de l'emperador drac.

El 2010 interpretà el paper de Lentulus Batiatus a la sèrie Spartacus: Blood and Sand i a la preqüela posterior Spartacus: Gods of the Arena.

Filmografia[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: John Hannah