Spartacus: Gods of the Arena

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióSpartacus: Gods of the Arena
Gèneredrama històric Modifica el valor a Wikidata
Temagladiador Modifica el valor a Wikidata
Espai d'ambientacióantiga Roma Modifica el valor a Wikidata
CreadorSteven S. DeKnight Modifica el valor a Wikidata
ProductorSteven S. DeKnight Modifica el valor a Wikidata
CompositorJoseph LoDuca Modifica el valor a Wikidata
Actors
PaísEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Canal originalStarz Modifica el valor a Wikidata
Durada dels capítols55 min Modifica el valor a Wikidata
Primer episodi21 gener 2011 Modifica el valor a Wikidata
Últim episodi25 febrer 2011 Modifica el valor a Wikidata
Temporades1 Modifica el valor a Wikidata
Episodis6 Modifica el valor a Wikidata
Llista d'episodislist of Spartacus episodes (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Web oficialstarz.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt1758429 Allocine: 8602 Metacritic: tv/spartacus-gods-of-the-arena TV.com: shows/spartacus-gods-of-the-arena Modifica el valor a Wikidata

Spartacus: Gods of the Arena és una minisèrie de televisió de la cadena Starz, preqüela de Spartacus: Blood and Sand, títol de la primera temporada de la sèrie Spartacus. La minisèrie tracta sobre el paper d'en Cànic (Gannicus) (Dustin Clare), el primer gladiador que es fa campió a Càpua. Els membres del repartiment inclouen John Hannah, Lucy Lawless, Peter Mensah, Nick E. Tarabay, Lesley-Ana Brandt i Manu Bennett. Es va emetre a partir de gener de 2011.[1]

El motiu de la creació d'aquesta sèrie va ser el retard en la filmació de la segona temporada de la història, anomenada Spartacus: Vengeance, pel tractament a què es va sotmetre l'actor Andy Whitfield per tractar de curar-se el limfoma no hodgkinià que estava patint i poder continuar amb el seu peper d'Espàrtac. Aquesta situació no es va poder donar, ja que l'actor va recaure en la seva malatia[2] i va morir l'11 de setembre del 2011.

Argument[modifica]

La minisèrie destaca la sanguinària història de la casa de Batiatus i la ciutat de Càpua abans de l'arribada d'Espàrtac. En Quintus Lentulus Batiatus es fa llanista quan assumeix el ludus del seu pare. La seva ambició és superar l'èxit del seu pare per guanyar-se el seu propi nom i obtenir reconeixement i grandesa per a la seva casa. Al seu costat té la seva dona, l'ambiciosa Lucrecia, que l'ajudarà a arribar al seu objectiu costi el que costi. En Batiatus posa tota la seva fortuna i esperances per guanyar fama i glòria sobre el seu millor gladiador, en Gannicus; un expert guerrer que maneja l'espasa a l'arena com si fos un tità.

Apareix en escena en Crixus, un esclau gal indisciplinat i feroç comprat al primer episodi. En Crixus aguanta burles i amenaces de mort fins a aconseguir convertir-se en el millor gladiador després d'en Gannicus. Hi haurà molts intents dels rivals d'en Batiatus, Tullius i Vettius, per obtenir en Gannicus. A més a més, les relacions entre en Batiatus, el seu pare Titus i amb el seu amic Solonius comencen a ressentir-se per l'ambició implacable d'en Quintus. L'antic gladiador i campió de la casa de Batiatus, Enòmau, és nomenat nou Doctore a causa de les notables destreses mostrades per en Crixus després que l'entrenés, càrrec que l'Enòmau accepta de mal grat, mentre els gladiadors siris Ashur i Dagan es fan enemics feroços, l'Ashur tracta de demostrar-se digne de ser un gran gladiador.

Els gladiadors veterans com Barca i Gannicus veuen en Crixus un futur campió, però temen que les seves pròpies carreres es vegin troncades, com les maquinacions d'en Batiatus i de la Lucrecia per fer que l'elit de Càpua tremoli davant de la seva casa, i que aquesta situació acabi en tragèdia per a diversos membres de la casa. Contra tot això, la construcció de l'esplèndida nova arena de la ciutat s'acaba i amb això s'apropa la data de celebració dels jocs d'obertura que convertiran en déus els gladiadors i llanistes que hi participin amb èxit.

Repartiment i personatges[modifica]

Gladiadors i esclaus[modifica]

Romans[modifica]

  • John Hannah com a Lèntul Batiat (Quintus Lentulus Batiuatus), un lanista.
  • Lucy Lawless com a Lucretia, la dona de Batiatus.
  • Craig Walsh Wrightson com a Solonius, un lanista rival i antic amic de la Casa Batiatus.
  • Stephen Lovatt com Tullius, el rival empresarial de Batiatus.
  • Jaime Murray com a Gaia, una amiga influent de Lucretia.
  • Jeffrey Thomas com a Titus Lentulus Batiatus: pare de Quintus Batiatus i propietari del ludus de la família.
  • Gareth Williams com a Vettius, el jove secuaz de Tullius i propietari d'un ludus rival.

Producció[modifica]

L'oportunitat de produir Gods of the Arena va sorgir quan la segona temporada de Spartacus es va aturar mentre l'actor principal Andy Whitfield lluitava contra un limfoma no hodgkinià. El creador i productor executiu de la sèrie, Steven S. DeKnight, va ampliar un únic episodi de salt enrere per a la segona temporada en una mini-sèrie de sis parts.[3] La producció per a Gods of the Arena va començar a Nova Zelanda l'agost de 2010.[4][5]

Referències[modifica]

  1. MacIntyre, April. «Spartacus Prequel announced by Starz, Whitfield to star». Monsters and Critics, 11-05-2010. Arxivat de l'original el 25 novembre 2010. [Consulta: 25 maig 2010].
  2. Andreeva, Nellie. «'Spartacus' Star Andy Whitfield's Cancer Is Back: Won't Return Next Season To Series», 18-09-2010. Arxivat de l'original el 17 novembre 2020. [Consulta: 29 desembre 2016].
  3. Fowler, Matt. «Lawless and Hannah Talk Spartacus: Gods of the Arena». IGN, 07-08-2010. Arxivat de l'original el 20 maig 2012. [Consulta: 21 setembre 2010].
  4. Kennedy, Gerrick D. «TCA Press Tour: 'Spartacus': 'Gods of the Arena' or gods of TV?». Los Angeles Times. Tribune Company, 07-08-2010 [Consulta: 21 setembre 2010].
  5. Hibberd, James «Cancer-stricken "Spartacus" star may be replaced». Reuters, 27-09-2010 [Consulta: 28 setembre 2010].