John Q

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaJohn Q
Fitxa
DireccióNick Cassavetes
Protagonistes
ProduccióPaul Mones
Dissenyador de produccióStefania Cella Modifica el valor a Wikidata
GuióJames Kearns
MúsicaAaron Zigman
FotografiaRogier Stoffers Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeDede Allen Modifica el valor a Wikidata
ProductoraNew Line Cinema
DistribuïdorNew Line Cinema i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena2002
Durada118 min
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeToronto, Montreal, Hamilton i Chicago Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereDrama
TemaDepartament de Policia de Chicago Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióChicago Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions
Premis

IMDB: tt0251160 Filmaffinity: 181581 Allocine: 28494 Rottentomatoes: m/john_q Letterboxd: john-q Mojo: johnq Allmovie: v259468 TCM: 344217 Metacritic: movie/john-q TV.com: movies/john-q AFI: 62438 TMDB.org: 8470 Modifica el valor a Wikidata

John Q és una pel·lícula dràmatica estatunidenca del 2002 basada en fets reals dirigida per Nick Cassavetes i protagonitzada per Denzel Washington.

Argument[modifica]

Un dia en John Q (Denzel Washington) i la seva dona Denise van a veure jugar el seu fill Michael en un partit de beisbol. Enmig del partit en Michael, que té 9 anys, cau a terra. Ràpidament, en John i la Denise el porten a l'hospital, on l'atenen, però demanen a en John que ompli un formulari on se li demana que descrigui quina cobertura mèdica té.

L'hospital informa als pares que el nen té una insuficiència cardíaca, que empitjora de mica en mica. La solució és un trasplantament de cor o simplement cures pal·liatives. És llavors quan la direcció de l'hospital informa als pares que realitzar l'operació costaria uns 250.000 $ i que sense aquests diners no es podria dur a terme l'operació. A més els diuen que només per posar el nen a la llista d'espera de donants d'òrgans en necessiten el 30%, és a dir, 75.000 $.

En John consulta la seva assegurança mèdica perquè li aprovin les despeses del trasplantament, però li comuniquen que l'assegurança es canvià a una de més barata.

Després de diversos intents de reunir la major quantitat de diners possible, la família comença a desesperar-se. La Denise diu a en John que faci el que calgui per salvar el seu fill.

Desesperat ja totalment, en John decideix segrestar l'hospital i amb ell, diverses persones. Entre els segrestats, hi havia una dona amb un nadó, un ferit d'un tret, un matrimoni amb una dona a punt de tenir un nadó, un home amb una ferida a la mà i una parella de metges joves, un d'ells cap de cirurgia. Finalment, arriba la policia a l'hospital.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]