John i Lorena Bobbitt

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

Lorena Leonor Bobbitt (Bucay (Equador), 1970) i John Wayne Bobbitt (Buffalo (Nova York) 23 de març del 1967) es van casar el 18 de juny de 1989 i van saltar a la fama per un incident en què la dona va tallar el penis al marit amb un ganivet de cuina el 1993. Fou condemnat per un problema d'actitud relacionat amb la seva addicció a l'alcohol.[1]

Incident[modifica]

La nit del 23 de juny del 1993 John Bobbit va arribar a l'apartament on vivia la parella a Manassas (estat de Virgínia) intoxicat i begut després d'una nit sencera de festa, i acord amb el testimoni de Lorena Bobbit, va violar la seua dona. Després de l'incident, Lorena va anar a la cuina a beure un got d'aigua. Una vegada allí es va recordar d'un article que havia llegit a un informe de la revista de l'Associació Nacional d'Estudis de la Dona (National Women's Studies Association Journal). Agafant un ganivet de cuina va tornar a l'habitació on John estava dormit i li va tallar el penis, aproximadament per la meitat.

Un cop consumada l'amputació, Lorena va abandonar l'apartament emportant-se el penis. Després de conduir un temps, va tirar-lo per la finestra a un camp. Adonant-se de la gravetat de l'incident, Lorena va aturar-se i trucà el 911. Després d'una cerca exhaustiva, la policia va trobar el penis al camp, el va empaquetar amb gel i el va portar a l'hospital on estava ingressat John.

El penis va ser reimplantat pels Doctors James T. Sehn i David E. Berman durant una operació de nou hores i mitja. Després d'un llarg any de recuperació, John va recuperar les seues funcions sexuals completament.

El cas Bobbit va ser un dels primers escàndols que portà a legislació contra les violacions maritals als Estats Units. A més va cridar l'atenció sobre la violència domèstica. Dies després de l'incident, diversos grups feministes justificaven l'actuació de Lorena pels abusos continuats del seu home.

L'atenció que els mitjans de comunicació van donar al cas encetà un debat sobre la violència domèstica, alhora que va originar també una gran quantitat d'acudits, eslògans publicitaris, llegendes urbanes, i escenes còmiques a la televisió nord-americana. El nom de Lorena Bobbit es va transformar en sinònim de "Talla penis".

Referències[modifica]

  1. «Jail for John Bobbitt». The New York Times, 01-09-1994 [Consulta: 23 desembre 2016].