José Manuel Moreno Periñán

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJosé Manuel Moreno Periñán
Biografia
NaixementJosé Manuel Moreno Periñán
7 de maig de 1969
Amsterdam (Països Baixos) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
NacionalitatEspanya
Activitat
Ocupacióciclista Modifica el valor a Wikidata
Esportciclisme en pista Modifica el valor a Wikidata
Clubs professionals
  1994-1995. Kelme
Participà en
1992cycling at the 1992 Summer Olympics – men's track time trial (en) Tradueix  (medalla d'or olímpica) Modifica el valor a Wikidata
Premis
Medaller
Ciclisme
Jocs Olímpics
Or Barcelona 1992 quilòmetre contrarellotge
Campionat del Món en pista Maillot arc iris
Or Stuttgart 1991 Quilòmetre contrarellotge
Jocs del Mediterrani
Or Atenes 1991 quilòmetre contrarellotge
Or Atenes 1991 velocitat individual

José Manuel Moreno Periñán (Amsterdam, Països Baixos 1969) és un ciclista espanyol, ja retirat, guanyador d'una medalla olímpica d'or.

Biografia[modifica]

Va néixer el 7 de maig de 1969 a la ciutat d'Amsterdam, capital dels Països Baixos, fill d'emmigrants espanyols. Als nou anys s'establí amb la seva família a la ciutat de Chiclana de la Frontera (Cadis, Andalusia).

Carrera esportiva[modifica]

Especialista en la modalitat del ciclisme en pista, va participar als 19 anys en els Jocs Olímpics d'Estiu de 1988 celebrats a Seül (Corea del Sud), on fou eliminat en la primera repesca en la prova de velocitat individual. En els Jocs Olímpics d'Estiu de 1992 realitzats a Barcelona (Catalunya) aconseguí guanyar la medalla d'or en la prova del quilòmetre contrarellotge, aconseguint la primera medalla per a la selecció espanyola en els Jocs i establint un nou rècord olímpic amb un temps d'1:03.342 segons. En aquests mateixos Jocs participà en la prova de velocitat individual, on finalitzà vuitè i guanyà així un diploma olímpic. En els Jocs Olímpics d'Estiu de 1996 realitzats a Atlanta (Estats Units) no tingué èxit i fou eliminat a vuitens de final de la prova de velocitat individual.

Al llarg de la seva carrera aconseguí guanyar una medalla en el Campionat del Món de ciclisme en pista i dues medalles en els Jocs del Mediterrani.

Palmarès[modifica]

Resultats a la Copa del Món[modifica]

Enllaços externs[modifica]