Josep Barriga i Sala

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJosep Barriga i Sala
Biografia
Naixement1768 Modifica el valor a Wikidata
Badalona (Barcelonès) Modifica el valor a Wikidata
Mort1834 Modifica el valor a Wikidata (65/66 anys)
Sant Llorenç Savall (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómetge Modifica el valor a Wikidata

Josep Barriga i Sala (Badalona, 1768Sant Llorenç Savall, 1834)[1] va ser un metge i estudiós català, autor de la primera monografia històrica sobre Badalona.

Va iniciar la carrera eclesiàstica i va començar a estudiar Teologia a la ciutat de Barcelona, però ho va deixar per cursar els estudis de Medicina, una professió que després va exercir a la localitat de Sant Llorenç Savall,[2] on va passar a residir i on es va casar. També va exercir com a metge a altres zones rurals del Vallès, principalment masos, però també localitats com Gallifa o Sabadell.[1] El més destacat de Barriga és la seva obra Historia de Badalona, redactada en castellà, escrita entre 1793 i 1794, mentre encara estudiava Teologia. L'obra va restar inèdita, si bé va ser consultada per autors badalonins posteriors, com Jaume Solà i Seriol i Gaietà Soler i Perejoan, al segle xix, i després va ser publicada en el volum 1 de la Història de Badalona de Josep Maria Cuyàs i Tolosa, l'any 1975.[2]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Guillemot, Jordi «El dr. Josep Barriga, una mirada al Sant Llorenç Savall del segle XIX». Revista Lacera. Centre d'Estudis Històrics de Sant Llorenç Savall, núm. 24, 2016.
  2. 2,0 2,1 Carreras i García, 1991, p. 9.

Bibliografia[modifica]