Josep Checa i Falgà

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJosep Checa i Falgà
Biografia
Naixement23 febrer 1962 Modifica el valor a Wikidata (62 anys)
Caldes de Montbui (Vallès Oriental) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópoeta Modifica el valor a Wikidata

Josep Checa i Falgà (Caldes de Montbui, 23 de febrer de 1962) és un poeta català.[1]

Va néixer a Caldes de Montbui l’any 1962. Durant uns quants anys va exercir de promotor cultural, fundant i coordinant jornades i actes per difondre la literatura i especialment la poesia, com el Versosbisaura, al Bisaura (nord d’Osona) i el Casserres-poètic, dins el marc del monestir de Sant Pere de Casserres (Masies de Roda).

Ha publicat una dotzena de llibres i ha guanyat, entre altres, els premis de poesia Joan Santamaria 2007, amb l’obra Pont (La Busca edicions), el Jacint Verdaguer de Calldetenes 2009, amb l’obra 30 Orquídies (Publicacions de l’Abadia de Montserrat), el Vila de Martorell 2014, amb l’obra L’enteniment de les bèsties (Viena Edicions) i el Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó 2018, amb Pell d’ànima (Editorial 3i4). Aquest  poemari ha estat traduït al castellà per la poeta Concha García i publicat amb edició bilingüe (Editorial Cántico, 2021), així com també el seu darrer poemari: La casa dels meus morts (Editorial Cántico, 2022), traduït per la poeta Lola Andrés.

A més de fer recitals i presentacions arreu del territori, també fou convidat per la facultat de filologia de la Universitat de Salamanca per recitar i parlar de la seva poesia.

Alguns dels seus poemes s’han publicat a les revistes de poesia Reduccions, Barcarola i The Loch Raven Review (traduïts a la llengua anglesa pel professor Ronald Puppo).


Obra publicada[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]