Juan de la Peña

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJuan de la Peña
Biografia
Naixementc. 1513 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Valdearenas Modifica el valor a Wikidata
Mort1565 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata (51/52 anys)
Salamanca Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióEsglésia Catòlica Modifica el valor a Wikidata
FormacióUniversitat de Valladolid Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióteòleg Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Salamanca Modifica el valor a Wikidata
Orde religiósOrde dels Predicadors Modifica el valor a Wikidata

Juan de la Peña (1513, Valdearenas, Guadalajara[1] - 28 de gener del 1565, Salamanca) fou un teòleg dominic espanyol i catedràtic de la Universitat de Salamanca.

Biografia[modifica]

Després d'ingressar a l'Orde de Sant Benet, l'abandonà per professar a la de Sant Domènec. El 1540 jurà els estatuts del Col·legi de Sant Gregori de Valladolid, en què tingué com mestres Bartolomé de Carranza, futur arquebisbe de Toledo,[2] i Melchor Cano, més endavant bisbe de Canàries i rector del col·legi.

Feu el batxiller de teologia a la Universitat de Valladolid el 1559 (grau que revalidà el mateix any a la Universitat de Salamanca), aconseguí els graus de llicenciat i doctor en teologia per la Universitat de Sigüenza el 1560.

A partir del 1551, i durant nou anys, fou professor al Col·legi de Sant Gregori. Entre el 1559 i el 1560 ocupà la càtedra de prima de la Universitat de Salamanca, i a partir del 1561 fou nomenat catedràtic de vespre d'aquesta universitat, que ocupà fins a la seva mort el 1565.

Referències[modifica]

  1. Díaz Díaz, Gonzalo. Hombres y documentos de la filosofía española. Madrid: Consejo Superior de Investigaciones Científicas, Instituto de Filosofía "Luis Vives, " Departamento de Filosofía Española, 1980-<2017>. ISBN 84-00-04725-7. 
  2. Vicente Beltrá de Heredia. Miscelánea Beltrán de Heredia. (Colección de Artículos sobre Historia de la Teología Española). Tomo II. Biblioteca de Teólogos Españoles, Salamanca, 1972.