Judith Bernstein

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJudith Bernstein
Biografia
Naixement14 octubre 1942 Modifica el valor a Wikidata (81 anys)
Nova York Modifica el valor a Wikidata
Floruit2006 Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Yale Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Nova York Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciógravadora, pintora, dibuixant Modifica el valor a Wikidata
Activitat1965 Modifica el valor a Wikidata –  2010 Modifica el valor a Wikidata
Membre de
MovimentArt feminista Modifica el valor a Wikidata
Premis

Lloc webjudithbernstein.com Modifica el valor a Wikidata
Instagram: judith_bernstein Modifica el valor a Wikidata

Judith Bernstein (Nova York i Newark, 14 d'octubre de 1942) és una artista novaiorquesa més coneguda pels seus dibuixos i pintures fàl·liques.[1] Bernstein utilitza el seu art com a vehicle per al seu activisme feminista i contra la guerra, provocant vincles psicològics entre ambdues. La seva obra més coneguda presenta el seu motiu icònic d'un cargol antropomorfitzat, que s'ha convertit en la base d'una sèrie d'al·legories i jocs de paraules visuals.[2] Durant l'inici del Moviment d'Art Feminista, Bernstein va ser membre fundadora de la cooperativa de dones A.I.R. Galeria a Nova York.

Bernstein va passar molts anys ensenyant a l'Escola d'Art+Disseny del SUNY Purchase College, on és professora emèrita. Les seves classes es van centrar en el dibuix "escandalós i a gran escala", així com en el dibuix de la figura. Després de retirar-se de SUNY Purchase, va experimentar un redescobriment al final de la seva carrera, tal com es va destacar al seu perfil de la revista New York Magazine de 2015 titulat "Judith Bernstein, una estrella de l'art per fi als 72".[3] Ha abordat el tema del seu redescobriment a l'any 2015. una entrevista amb The New York Times, que afirmava "Ho dic un renaixement".[4]

Al llarg de la seva vida, Bernstein també ha estat implicada en Guerilla Girls, Art Workers' Coalition i Fight Censorship Group.[1][5] La seva obra es troba a la col·lecció del Museum of Modern Art, Whitney Museum of American Art, Brooklyn Museum, Jewish Museum, Carnegie Museum, Neuberger Museum, Migros Museum Zürich, Kunsthaus Zürich, Deste Foundation for Contemporary Art, Andy Hall Foundation, Alex Katz Fundació i Col·lecció Verbund.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Broude, Norma; etal. Claiming Space: Some American Feminist Originators. Washington, DC.: The Katzen American University Museum College of Art and Science, 2007. 
  2. «Judith Bernstein - 49 Artworks, Bio & Shows on Artsy».
  3. What to Stream Now. «Judith Bernstein is An Art Star at Last at 72». Vulture, 05-05-2015. [Consulta: 23 febrer 2017].
  4. «Works in Progress». The New York Times, 15-05-2015.
  5. «Judith Bernstein: HARD». New Museum. [Consulta: 18 desembre 2013].