Kein Mensch ist illegal

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Kein mensch ist illegal-Logo

Kein mensch ist illegal (kmii) —en català: ningú és il·legal— és una xarxa internacional que lluita contra el racisme. Representa als immigrants no residents que viuen il·legalment en el país i que, per tant, estan en risc de ser deportats. Donen suport als refugiats en la seva lluita pels drets humans i la dignitat. La xarxa va sorgir a Alemanya sota el lema Kein Mensch ist illegal i s'ha estès a altres països.

Alemanya[modifica]

La xarxa va ser fundada l'any 1997 durant l'exposició d'art documenta X a Kassel. Unes quantes setmanes després, milers de persones s'hi havien unit, a més d'uns 200 grups i organitzacions. Tenen per objectiu "ajudar als immigrants a començar i continuar el viatge per a l'obtenció de treball, documentació, assistència mèdica, educació i entrenament, a més d'assegurar l'allotjament i la supervivència física", deixant de banda la seva condició d'immigrants. La fundació respon, també, a la mort del deportat Aamir Ageeb a mans de la policia federal alemanya. Arran de la mort d'Ageeb, la campanya "Deportation-Class" va fixar els seus objectius contra les companyies aèries que van participar en les deportacions. La campanya va culminar amb una manifestació en línia l'any 2001, juntament amb Libertad. Kein Mensch ist illegal i "Deportation-Class" han cridat l'atenció de "l'Informe anual de Protecció Constitucional" d'Alemanya a causa de les suposades connexions que tenen amb "l'extrema esquerra".

Suïssa[modifica]

L'organització suïssa Bildung für Alle (educació per a tothom) té la seva tasca específica que consisteix a intentar aconseguir l'estada permanentment legal per als immigrants.

Canadà[modifica]

En algunes ciutats canadenques com Vancouver, Toronto, Halifax, Ottawa i Montreal s'ha establert un col·lectiu de l'organització.

Bibliografia[modifica]

  • AutorInnenkollektiv (2000): Ohne Papiere in Europa. Illegalisierung der Migration. Selbstorganisation und Unterstützungsprojekte in Europa. VLA ISBN 3-924737-49-5 (en català: Els migrants indocumentats a Europa. La criminalització de la migració. Projectes d'autoorganització i de suport a Europa.)
  • cross the border (Hg.) (1999): kein mensch ist illegal. Ein Handbuch zu einer Kampagne. ID-Verlag ISBN 3-89408-087-6 (en català: Ningú és il·legal. Guia per a una campanya.)
  • Gerda Heck: Illegale Einwanderung. Eine umkämpfte Konstruktion in Deutschland und den USA. Edition DISS Band 17. Münster 2008. ISBN 978-3-89771-746-6 (entrevista heiseonline, en alemany 10 de novembre de 2008) (en català: La immigració il·legal. Una construcció fortificada a Alemanya i els EUA.)

Pel·lícules[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Kein Mensch ist illegal