Killala

Plantilla:Infotaula geografia políticaKillala
Imatge

Localització
Map
 54° 12′ 45″ N, 9° 13′ 17″ O / 54.2125°N,9.2214°O / 54.2125; -9.2214
EstatIrlanda
ProvínciaConnacht
Comtatcomtat de Mayo Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Altitud2 m Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Fus horari

Lloc webmayo-ireland.ie… Modifica el valor a Wikidata

Killala (en gaèlic irlandès Cill Ala) és una vila d'Irlanda, al comtat de Mayo, a la província de Connacht. Es troba al nord de Ballina. Antigament passava pel poble el ferrocarril de Dublín a Ballina. A l'oest de Killala hi ha Townsplots West (o Enagh Beg), que conté nombroses fortificacions antigues.

Història[modifica]

Killala fou l'indret de la primera batalla de les forces franceses del general Humbert durant la rebel·lió irlandesa de 1798, que va desembarcar al proper port de Kilcummin i ràpidament es van apoderar de la ciutat. La ciutat fou també el lloc de l'última batalla a terra en la revolta el 23 setembre 1798, quan l'exèrcit britànic va derrotar a una força rebel irlandesa a Killala. Killala va ser utilitzada com el lloc principal per a la multimilionària sèrie de televisió de 1981 "The Year of the French" (basada en la novel·la de Thomas Flanagan). En 1998 Killala celebrà el bicentenari de l'esdeveniment agermanant-se amb la comuna bretona de Chauvé (Kalveg) i Killala s'ha consolidat com un lloc popular per als historiadors.[1]

Referències[modifica]

  1. Vegeu Guy Beiner, Remembering the Year of the French: Irish Folk History and Social Memory (University of Wisconsin Press, 2007); Stephen Dunford in collaboration with Guy Beiner, In Humbert's Footstep's: Mayo 1798(Fado, 2006).

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Killala