Kim Wilde

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaKim Wilde

Kim Wilde, en una actuació del 2007.
Biografia
NaixementKim Smith
18 novembre 1960 Modifica el valor a Wikidata (63 anys)
Londres Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióCapel Manor College (en) Tradueix
Presdales School (en) Tradueix
Oakfield Preparatory School (en) Tradueix
St Albans School of Art (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
OcupacióCantant, Lletrista, compositora, presentadora de televisió
Activitat1980–present
GènerePop, Synthpop, Pop Rock, dance
InstrumentPiano i veu Modifica el valor a Wikidata
Segell discogràficRAK, MCA, EMI, Edel
Família
PareMarty Wilde Modifica el valor a Wikidata
GermansRicky Wilde Modifica el valor a Wikidata

Lloc webkimwilde.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm0928463 TV.com: people/kim-wilde TMDB.org: 1189943
Facebook: officialkimwilde Twitter (X): kimwilde Instagram: kimwildeofficial Youtube: UCv2M31TPUGjbrfjrOYp7ShQ Souncloud: kim-wilde-official Spotify: 73a6pNH4YtLNgDbPQwXveo iTunes: 60925 Last fm: Kim Wilde Musicbrainz: 4b462375-c508-432a-8c88-ceeec38b16ae Songkick: 403642 Discogs: 71081 Allmusic: mn0000103447 Amazon Music: B000S2FWFI Deezer: 1564 Modifica el valor a Wikidata

Kim Smith, més coneguda com a Kim Wilde (Londres, 18 de novembre de 1960) és una cantant de pop britànica. Va arribar a la fama a inicis dels anys 80 amb el seu èxit Kids in America, des de llavors versionada per diversos grups arribant a ser una cançó que encara segueix sonant en les ràdios amb certa freqüència.

Biografia[modifica]

La carrera de Kim Wilde va començar amb un pop més proper al punk i al new wave. Bona part de les seues cançons eren composicions pròpies, en col·laboració amb el seu germà. En els primers 80, destaca la seua cançó View from a bridge (Vista des d'un pont), la lletra de la qual barreja romanç i intriga com un còmic de detectius.

En els últims 80, Wilde es decanta per un pop més clàssic i ballable, que li va retornar a la fama després d'un parell de discos sense ressò i li va fer arribar a èxit en tota Europa amb cançons com You came, Never trust a stranger o You keep em hangin' on, que va arribar a ser la seua primer i únic nombre u en EUA.

La seua fama es va diluir en els noranta, encara que va tenir senzills d'èxit com Love is holy i especialment If I can't have you, primer títol del seu reeixit recopilatori Kim Wilde: the singles collection. En 1995, i després del fracàs del seu àlbum Now and forever, es va retirar de la música per a dedicar-se a la televisió, encara que ha tornat esporàdicament al panorama musical amb recopilatoris i algun senzill solt, sent especialment reeixit el seu duo amb l'estrella alemanya Nena, "Anyplace, Anywhere, Anytime".

Discografia[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Kim Wilde