Kurigalzu II

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula de personaKurigalzu II
 Rei de Babilònia 

Dades biogràfiques
Naixement segle XIV aC
Mort segle XIV aC
Activitat professional
Ocupació Sobirà
Dades familiars
Fills Nazimaruttash
Modifica dades a Wikidata

Kurigalzu II fou rei de Babilònia, País de la Mar, Accàdia i Khana. Un cortesà va assassinar a Karakhardash pels seus orígens materns assiris, i va proclamar rei a Nazibugash. Ashuruballit I d'Assíria, avi matern de l'assassinat, es va presentar amb un exèrcit a Babilònia, va ocupar la ciutat i va deposar al rei, col·locant al tron a Kurigalzu II, germà de Karakhardash (però probablement d'un altra mare, és a dir que no era nét del rei assiri), el qual era un infant i fou conegut per "el jove". Durant un temps Assíria va influir en la política de Babilònia, però quan Kurigalzu II va arribar a l'edat de governar els dos poders es van distanciar.

Kurigalzu II que va regnar vers el darrer terç del segle xiv aC, va fer una expedició contra un rei anomenat Hurpatila suposadament d'Elam però que segons se sap actualment no era rei d'Elam sinó de Elammat, país de situació desconeguda però probablement del territori entre el País de la Mar i Anshan. Per tant l'atribució de la conquesta de Susa i la instal·lació d'un rei d'Elam no va tenir mai lloc.

Es creu que va combatre contra Assíria a la part final del seu regnat, però que fou derrotat i va haver de signar un acord de pau desfavorable.

El va succeir el seu fill Nazimaruttash.