L'Altra Editorial

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'organitzacióL'Altra Editorial
Dades bàsiques
Tipus editorial
Forma jurídica
Creació 2012
Organització i govern
Seu 
Modifica les dades a Wikidata

L'Altra Editorial és una editorial catalana, literària i independent, amb seu a Barcelona, fundada per Eugènia Broggi[1] el febrer de 2014.

Objectius literaris[modifica]

L'Altra va néixer amb els estàndards literaris d'una editorial petita i amb l'ambició comercial de les editorials més grans, amb la idea d'ocupar l'espai que queda entre aquells segells que publiquen poc i els que publiquen molt perquè pertanyen a grans grups de concentració editorial. L'aposta clara per una literatura exigent que no estigui renyida amb l'accessibilitat, una ferma política d'autor, l'atenció amb què es treballen els textos originals i les traduccions, la convicció que la lectura genera lectura i una pàgina web de referència que funciona com una plataforma d'intercanvi cultural en són els estendards més visibles.

Publicacions[modifica]

2014[modifica]

L'any 2014, L'Altra va publicar vuit títols: set novel·les d'autors de primera línia catalans i estrangers i un assaig divulgatiu. En total, són tres autors catalans (Toni Sala, Yannick Garcia, Joan Miquel Oliver) i quatre autors estrangers (James Salter, Lionel Shriver, Daniel Galera i Shirley Jackson); sis dels set, estrictament contemporanis i escriptors vius: intencionadament a favor de la literatura actual. Recuperen obres del passat, com han fet amb la Shirley Jackson, però no per cap afany historicista sinó perquè hi ha el convenciment de que encara són obres d'interès en el panorama contemporani. Aquests primers vuit llibres van ser una declaració d'intencions: llibres literaris, ambiciosos, que no estan renyits amb l'accessibilitat, que descobreixen noves veus catalanes i que contribueixen a combatre prejudicis contra la literatura en general i contra la literatura catalana en particular.

2015[modifica]

De cara a la programació del 2015, se seguí la línia plantejada el 2014, incorporant autors internacionals com Hilary Mantel, Karl Ove Knausgård i Anne Tyler, i publicant autors catalans com Jordi Nopca, Daniel Palomeras i Casadejús i Pep Puig.

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]