LASEK

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

LASEK és una tècnica quirúrgica que s'utilitza en oftalmologia per corregir errors de refracció de l'ull de forma definitiva, mitjançant la utilització de làser. Pot tractar-se amb aquest procediment la miopia, la hipermetropia i l'astigmatisme.[1]

Descripció[modifica]

El terme LASEK prové de l'anglès (Laser Assisted Subepithelial Keratomileusis) i significa queratomileusi subepitelial assistida per làser. S'@tratar una variació de la tècnica LASIK que va ser empleada per primera vegada en 1999 per Massimo Camellin.[2] Consisteix la creació d'un colgajo epitelial de la còrnia, per a això s'aplica una solució especial alcohòlica, a continuació s'utilitza el làser d'excímer per a l'ablació del teixit corneal que és necessari eliminar per corregir el defecte de refracció. Seguidament el penjoll de l'epiteli corneal es torna a situar en la seva posició original i es col·loca una lentilla protectora externa durant uns dies.

Precaucions[modifica]

No tots els pacients són bons candidats per a la cirurgia amb LASEK. Es recomana per a les persones que tenen una miopia menor de 8 diòptries, Hipermetropia menor de 4 dioprias i astigmatisme de fins a 6 dioptrias, Quan es manegen casos combinats és recomanable no combinar astigmatisme amb miopias majors de 5 dioptrias ja que pot generar una opacitat corneal(Haze) els tres primers mesos . A més cal que la còrnia tingui un grossor superior a les 450 micres en la seva part central i tenir un estudi topogràfic ortogonal, eniantomórfico i simètric.

Si la miopia supera les 10 diòptries o la còrnia és massa fina el procediment quirúrgic recomanat és l'implant de lent intraocular (ICL).

Tècniques per a correcció de defectes de refracció[modifica]

  • Queratectomia fotorefractiva o PRK[3]
  • Queratomileusis in situ assistit per làser o LASIK.
  • Queratomileusis subepitelial assistit per làser o LASEK.
  • EPILASIK
  • Lents intraoculares de càmera posterior (ICL).

Referències[modifica]

  1. Román Guindo JM, Arranz Márquez E, Sánchez Pina JM, Marina Verde C, Teus Guezala MA: LASEK versus LASIK para corrección de baja a moderada miopía, septiembre del 2004.
  2. M. Cimberle: LASEK may offer the advantages of both LASIK and PKR, Ocular Surgery News, International Edition, marzo de 1999, pag 28
  3. Glossary of Refractive Surgery.

Enllaços externs[modifica]