Queratomileusi subepitelial assistida per làser

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La queratomileusi subepitelial assistida per làser o queratectomia subepitelial assistida per làser (en anglès Laser Assisted Subepithelial Keratomileusis o Laser Assisted Subepithelial Keratectomy, abreviat a LASEK) és una tècnica quirúrgica que s'utilitza en oftalmologia, que utilitza la queratomileusi per corregir trastorns de refracció (com la miopia, la hipermetropia i l'astigmatisme) de l'ull de forma definitiva, mitjançant la utilització de làser.[1]

Descripció[modifica]

Es tracta d'una variació de la tècnica LASIK que va ser empleada per primera vegada en 1999 per Massimo Camellin.[2] Consisteix la creació d'un colgajo epitelial de la còrnia, per a això s'aplica una solució especial alcohòlica, a continuació s'utilitza el làser d'excímer per a l'ablació del teixit corneal que és necessari eliminar per corregir el defecte de refracció. Seguidament el penjoll de l'epiteli corneal es torna a situar en la seva posició original i es col·loca una lentilla protectora externa durant uns dies.

Precaucions[modifica]

No tots els pacients són bons candidats per a la cirurgia amb LASEK. Es recomana per a les persones que tenen una miopia menor de 8 diòptries, Hipermetropia menor de 4 dioprias i astigmatisme de fins a 6 dioptrias, Quan es manegen casos combinats és recomanable no combinar astigmatisme amb miopias majors de 5 dioptrias, ja que pot generar una opacitat corneal(Haze) els tres primers mesos. A més cal que la còrnia tingui un grossor superior a les 450 micres en la seva part central i tenir un estudi topogràfic ortogonal, eniantomórfico i simètric.

Si la miopia supera les 10 diòptries o la còrnia és massa fina el procediment quirúrgic recomanat és l'implant de lent intraocular (ICL).

Tècniques per a correcció de defectes de refracció[modifica]

Referències[modifica]

  1. Román Guindo JM, Arranz Márquez E, Sánchez Pina JM, Marina Verde C, Teus Guezala MA: LASEK versus LASIK para corrección de baja a moderada miopía, septiembre del 2004.
  2. M. Cimberle: LASEK may offer the advantages of both LASIK and PKR, Ocular Surgery News, International Edition, marzo de 1999, pag 28
  3. Glossary of Refractive Surgery.

Enllaços externs[modifica]