La Acción

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesLa Acción

Modifica el valor a Wikidata
Tipusdiari i periòdic Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Llenguacastellà Modifica el valor a Wikidata
Data d'inici28 febrer 1916 Modifica el valor a Wikidata
Data de finalització25 maig 1924 Modifica el valor a Wikidata
FundadorManuel Delgado Barreto Modifica el valor a Wikidata
Lloc de publicacióMadrid Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata
Identificadors
ISSN2171-5181 Modifica el valor a Wikidata
OCLC733194365 Modifica el valor a Wikidata

La Acción va ser un periòdic maurista que es va editar entre 1916 i 1924 sota les ordres de Manuel Delgado Barreto. sota la seva capçalera apareix la llegenda “aquest periòdic, sense relació amb els gremis polítics, té per únic programa dir la veritat” i s'expressa com una publicació "monàrquica, catòlica i amb alt sentit patriòtic".

Aquest periòdic vespertí comptava amb una vinyeta política, articles i notícies de política nacional i internacional, literatura, cròniques de societat i esports, a més d'informació gràfica a través de fotografies.

Entre els seus redactors es troben Buenaventura L. Vidal, Alberto de Segovia, Francisco Viu i Antonio de Miguel, entre altres. I en la nòmina de col·laboradors apareixen Gabriel Maura Gamazo, Jacinto Benavente, Julio Casares, Ricardo León i Antonio Goicoechea. Delgado Barreto escriu els seus articles sota la signatura del seu pseudònim: ‘El Duque G.’.

Va desaparèixer el maig de 1924 per problemes econòmics i un any després el que fou el seu director Manuel Delgado Barreto passa a dirigir el periòdic La Nación, periòdic oficiós de la dictadura de Miguel Primo de Rivera.