Vés al contingut

La Banquière

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaLa Banquière
Fitxa
DireccióFrancis Girod Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióAriel Zeitoun Modifica el valor a Wikidata
GuióGeorges Conchon Modifica el valor a Wikidata
MúsicaEnnio Morricone Modifica el valor a Wikidata
FotografiaBernard Zitzermann Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeGeneviève Winding Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenFrança Modifica el valor a Wikidata
Estrena1980 Modifica el valor a Wikidata
Durada131 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalfrancès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeParís Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama i cinema LGBT Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióParís Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0080415 FilmAffinity: 268501 Allocine: 3418 Rottentomatoes: m/la-banquiere Letterboxd: the-lady-banker Allmovie: v149387 TCM: 484033 TMDB.org: 4370 Modifica el valor a Wikidata

La Banquière és una pel·lícula dramàtica del 1980 dirigida per Francis Girod, amb guió escrit per Georges Conchon i Francis Girod, i protagonitzada per Romy Schneider, Jean-Louis Trintignant, Marie-France Pisier, Claude Brasseur, Jean-Claude Brialy, Daniel Auteuil i Thierry Lhermitte; la música és d'Ennio Morricone.[1]

Sinopsi

[modifica]

Procedent d'un mitjà modest, la jove Emma Eckhert va començar la seva carrera com a treballadora a la indústria dels barrets familiars. El 1921, va experimentar els seus primers problemes amb la llei al mateix temps que escandalitzava els que l'envoltaven per la seva homosexualitat. El seu matrimoni amb Moïse Nathanson, una amiga gran de la família, no li impedeix continuar la seva aventura amb Camille Sowcroft, la filla d'un joier, que l'ajuda a enriquir-se avançant-la els diners que Emma fa créixer ràpidament mitjançant intel·ligents transaccions borsàries. El 1929, Emma es va convertir en una de les banqueres més populars de París. Però el seu fulgurant èxit li va atreure, entre altres coses, l'antipatia del poderós banquer Horace Vannister; va intervenir amb el president del Consell de Préfailles per prohibir les activitats d'Emma Eckhert i processar-la. Acaba sent assassinada durant una reunió on va explicar als estalviadors que havien confiat en ella com els pagaria.

Repartiment

[modifica]

Notes

[modifica]

La pel·lícula fou nominada en quatre categories als 6è Premis César el 1981 però els va perdre tots davant Le Dernier métro.

La història està inspirada en la de la banquera francesa Marthe Hanau.[2]

Referències

[modifica]
  1. La banquière (1980) de Francis Girod Arxivat 2019-06-02 a Wayback Machine. s.S. films.blog.lemonde.fr, 23 setembre 2018.
  2. "Marthe Hanau, la banquière des années folles (1886–1935)" Arxivat 2014-02-15 a Wayback Machine. by Stéphanie Bee, 11 January 2010 (francès)

Enllaços externs

[modifica]