La Puda de Francolí

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
la Puda de Francolí
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xix-xx
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaCastellolí (Anoia) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCastellolí (Anoia)
Map
 41° 35′ 58″ N, 1° 41′ 04″ E / 41.59937°N,1.68442°E / 41.59937; 1.68442
IPA
IdentificadorIPAC: 5620

La Puda de Francolí és un balneari al terme municipal de Castellolí (Anoia) catalogat a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Consta de tres estructures unides entre si al voltant d'un pati central. Una d'aquestes estructures està unida a l'església de la Mare de Déu del Remei i està formada per arcs de mig punt. Aquests formen la planta a sobre d'una galeria. A l'últim pis hi ha tota una sèrie de finestres que junt amb les arcades del pis inferior i la galeria, donen a l'edifici la sensació de gran il·luminació. El balneari de la Puda de Francolí va ser construït durant el segle xix[1] per profitar de les fonts d'aigües sulfuroses medicinals del lloc. Està dotat de modernes instal·lacions i és molt concorregut a l'estiu.[2]

Referències[modifica]

  1. Aymamí i Domingo, Gener. «Castellolí i els seus contorns». A: Per la comarca d'Anoia. Barcelona: L'Abadia de Montserrat, 2011, p. 95. 
  2. «Balneari de la Puda». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 28 agost 2015].

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: La Puda de Francolí