La casa de las flores (sèrie de televisió)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de sèrie de televisióLa casa de las flores
Gènerethriller, humor negre, comèdia dramàtica i telenovel·la Modifica el valor a Wikidata
DirectorManuel Caro Serrano Modifica el valor a Wikidata
Actors
PaísMèxic Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Canal originalNetflix Modifica el valor a Wikidata
Primer episodi10 agost 2018 Modifica el valor a Wikidata
Últim episodi23 abril 2020 Modifica el valor a Wikidata
Temporades3 Modifica el valor a Wikidata
Episodis34 Modifica el valor a Wikidata
Llista d'episodisllista d'episodis de La casa de las flores Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Web oficialnetflix.com… Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt8387348 Filmaffinity: 292512 Allocine: 23032 TMDB.org: 80169
Facebook: LacasadelasfloresNetflix Twitter (X): casaflorestv Instagram: lacasadelasflorestv Modifica el valor a Wikidata

La casa de les flors és una sèrie web de comèdia i drama mexicana, creada per Manolo Caro per Netflix.[1] La sèrie es va estrenar mundialment el 10 d'agost de 2018 en el servei de streaming de Netflix.[2][3]

La trama gira al voltant d'una pròspera floristeria familiar, que desprèn molta felicitat i unió entre els que la componen.[4] Però darrere d'aquesta reeixida façana del negoci, existeixen molts secrets disfuncionals ocults.[5] La sèrie aborda temes com la bisexualitat,[6] la transsexualitat, la infidelitat[7] o l'addicció a les drogues.[8][9]

El 9 d'octubre de 2018, Netflix va renovar la sèrie per a una segona i tercera temporada a estrenar-se el 2019 i 2020, respectivament.[10][11][12]

La segona temporada es va estrenar el 18 d'octubre de 2019.[13]

Argument[modifica]

La casa de les flors ens ensenya les vides de diverses generacions de la família De la Mora, que ha aconseguit un aparent èxit gràcies a la seva pròspera floristeria. Tot sembla idíl·lic pels De la Mora, fins que es troben amb el cadàver de l'amant d'Ernesto (Arturo Rios), el pare de família. Resulta que Ernesto havia tingut una filla amb l'ara morta dona, de manera que ell decideix portar-la a viure amb la resta de la seva família.

Arran d'aquest detonant, el paisatge florit i bell de la floristeria revelarà el que té sota: tot un embull de mentides, secrets i disfuncionalitats que la matriarca de la família, Virginia de la Mora (Verónica Castro), intentarà ocultar. No obstant això, tota la seva progènie sembla tenir una tendència innata cap a la corrupció i les actituds que podrien tacar la façana de normalitat i perfecció que ella sempre s'ha esforçat per mantenir.[14]

Repartiment[modifica]

Principals[modifica]

  • Verónica Castro com Virgínia de la Mora[15]
  • Aislinn Derbez com Elena de la Mora
  • Darío Yazbek Bernal com Julián de la Mora
  • Cecilia Suárez com Paulina de la Mora
  • Juan Pablo Medina com Diego Olvera
  • Verónica Langer com Carmela "Carmelita" Villalobos
  • Lucas Velázquez com Claudio Navarro
  • Norma Angélica com Delia
  • David Ostrosky com Salomón Cohen
  • Sheryl Rubio com Lucía Dávila[16]
  • Sawandi Wilson com Dominique Shaw
  • Claudette Maillé com Roberta Sánchez
  • Luis de la Rosa com Bruno Riquelme de la Mora
  • Alexa de Landa com Micaela Sánchez
  • Arturo Ríos com Ernesto de la Mora
  • Paco León com Jose María Riquelme Torres / María José Riquelme Torres[17]

Secundaris[modifica]

  • Natasha Dupeyrón com Ana Paula "La Chiquis" Corcuera
  • Irving Peña com Alfonso "Poncho"
  • Roberto Quijano com Luka
  • Sofia Sisniega com Mara Mardonez
  • Federico Mirall com Willy
  • Felipe Flores com Lalo
  • Elizabeth Guindi com Angélica

Referències[modifica]

  1. «Una familia entre flores e intrigas | NTR Guadalajara». [Consulta: 16 agost 2018].
  2. «Netflix reveló las primeras imágenes de Verónica Castro en La casa de las flores» Arxivat 2018-05-07 a Wayback Machine.. Consultat el 8 de maig de 2018. «Netflix reveló las primeras imágenes de Verónica Castro en La casa de las flores». [Consulta: 8 maig 2018]. Arxivat 2018-05-07 a Wayback Machine.
  3. «'La Casa de las flores', la nueva serie mexicana de Netflix». «'La Casa de las flores', la nueva serie mexicana de Netflix». .
  4. «El regreso de Verónica Castro y cómo es el trabajo de los reporteros de BuzzFeed, en los estrenos de Netflix para agosto». Aristegui Noticias. Consultat el 10 d'agost de 2018. «El regreso de Verónica Castro y cómo es el trabajo de los reporteros de BuzzFeed, en los estrenos de Netflix para agosto». Aristegui Noticias [Consulta: 10 agost 2018].
  5. «Qué es 'La casa de las flores', la serie mexicana de Netflix con Paco León». «Qué es 'La casa de las flores', la serie mexicana de Netflix con Paco León». .
  6. «Netflix se vuelve más inclusivo e incluyente». [Consulta: 16 agost 2018].
  7. «La serie hace del pecado carnal el eje central para estos personajes». «La serie hace del pecado carnal el eje central para estos personajes». .
  8. «'La casa de las flores' de Netflix: resumen del primer capítulo» Arxivat 2018-11-30 a Wayback Machine.. «'La casa de las flores' de Netflix: resumen del primer capítulo». [Consulta: 28 novembre 2018]. Arxivat 2018-11-30 a Wayback Machine.
  9. «Conoce más de 'La casa de las flores'». «Conoce más de 'La casa de las flores'». .
  10. «‘La Casa de las Flores' confirma segunda y tercera temporada, pero... ¿regresará Verónica Castro?». «‘La Casa de las Flores' confirma segunda y tercera temporada, pero... ¿regresará Verónica Castro?». .
  11. «CONFIRMADO: Habrá segunda y tercera temporada de "La casa de las flores"». «CONFIRMADO: Habrá segunda y tercera temporada de "La casa de las flores"». .
  12. «"La casa de las flores" de Netflix volverá con temporadas 2 y 3». «"La casa de las flores" de Netflix volverá con temporadas 2 y 3». .
  13. «Totes les sèries que arriben a Netflix a l'octubre».
  14. «"La casa de las flores", título de la serie de Manolo Caro para Netflix». El Universal. 24 de juliol de 2017. Consultat el 16 d'agost de 2018. «"La casa de las flores", título de la serie de Manolo Caro para Netflix». , 24-07-2017 [Consulta: 16 agost 2018].
  15. «'La casa de las flores', la nueva comedia de Netflix con Verónica Castro y Aislinn Derbez». laprensa.peru.com. 27 de juliol de 2017. Consultat el 16 d'agost de 2018. «'La casa de las flores', la nueva comedia de Netflix con Verónica Castro y Aislinn Derbez». , 27-07-2017 [Consulta: 16 agost 2018].
  16. «Marcada por un trágico asesinato, esta actriz venezolana debutará en Netflix». elnuevoherald (en anglès). Consultat el 16 d'agost de 2018. «Marcada por un trágico asesinato, esta actriz venezolana debutará en Netflix» (en anglès). [Consulta: 16 agost 2018].
  17. ««La casa de las flores»: Llega a Netflix el controvertido personaje de Paco León». ««La casa de las flores»: Llega a Netflix el controvertido personaje de Paco León». .