La gran fanfarronada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquest article tracta sobre la pel·lícula de 1969 dirigida per Alex March. Si cerqueu la pel·lícula de 2004 dirigida per George Armitage, vegeu «Cop a Hawaii».
Infotaula de pel·lículaLa gran fanfarronada
The Big Bounce
Fitxa
DireccióAlex March
Protagonistes
ProduccióWilliam Dozier
GuióRobert Dozier
basat en The Big Bounce d'Elmore Leonard
MúsicaMike Curb
FotografiaHoward Schwartz
MuntatgeWilliam H. Ziegler Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorWarner Bros.-Seven Arts
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena5 de març de 1969
Durada110 minuts
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeCalifòrnia Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enThe Big Bounce (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Gènerecinema de misteri, pel·lícula basada en una novel·la i drama Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióCalifòrnia Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0064087 Filmaffinity: 736149 Rottentomatoes: m/1122289-big_bounce Letterboxd: the-big-bounce-1969 Allmovie: v84949 TCM: 24752 TV.com: movies/the-big-bounce-1969 TMDB.org: 110528 Modifica el valor a Wikidata

La gran fanfarronada (títol original:The Big Bounce) pel·lícula de 1969 dirigida per Alex March, basat en la novel·la del mateix nom d'Elmore Leonard. Taylor-Young va ser nominat per a un Premi Laurel per la seva actuació en la pel·lícula.[1] La pel·lícula va ser filmada a Monterey i Carmel-by-the-Sea, Califòrnia.[2] Ha estat doblada al català.[3]

El llibre també va ser adaptada al cinema el 2004 amb el mateix nom.

Argument[modifica]

Jack Ryan (Ryan O'Neal) és un veterà del Vietnam amb un rècord criminal. És acomiadat del seu treball com a jornaler migrant en una granja de productes de Califòrnia dirigit per Bob Rodgers (Robert Webber) després de colpejar a la cara amb un bat de beisbol a un dels seus companys de treball mexicans. Ryan coneix a la bella Nancy Barker (Leigh Taylor-Young, llavors esposa d'O'Neal), la secretària i amant al propietari sense escrúpols de la granja de Ray Ritchie (James Daly). Ryan finalment aconsegueix un treball com a personal de manteniment en un motel local propietat de Sam Mirakian (Van Heflin) un local de la justícia de la pau. Nancy es pregunta Ryan per ajudar a la seva assegurança de Ritchie robar a casa, que suposadament té més de 50.000 dòlars de diners de la nòmina per als treballadors migrants mexicans. Després que ella causa un accident d'acte que fereix a dos joves, Ryan no vol saber res més a veure amb ella. Jack ha tornat desconfiat de causa del seu comportament erràtic i inestable Nancy. Ell accepta a contracor a ajudar amb l'atracament a causa de l'amenaça de donar la culpa a ell per l'accident.

Repartiment[modifica]

Actor Role
Ryan O'Neal Jack Ryan
Leigh Taylor-Young Nancy Barker
Van Heflin Sam Mirakian
Lee Grant Joanne
James Daly Ray Ritchie
Robert Webber Bob Rodgers
Phyllis Davis Bikini
Noam Pitlik Sam Turner
Charles Cooper Senator

Recepció crítica[modifica]

La pel·lícula no va ser ben rebuda per la crítica. A.H. Weiler del The New York Times acaba la seva revisió dient:

« Alguna vegada ha pensat en fer alguna cosa més? Mr. Heflin pregunta al nostre heroi en un punt. És una pregunta que podria haver estat posada a gairebé tots els interessats en The Big Bounce.[4] »

Referències[modifica]