Lara Croft

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeLara Croft

Modifica el valor a Wikidata
Tipuspersonatge humà de ficció
personatge de videojoc
personatge d'una pel·lícula d'aventura Modifica el valor a Wikidata
Creat perToby Gard Modifica el valor a Wikidata
Interpretat perAngelina Jolie, Alicia Vikander, Alison Carroll, Emily Carey, Rachel Appleton (en) Tradueix, Camilla Luddington, Karolina Gorczyca i Maisy De Freitas Modifica el valor a Wikidata
Context
Rolpersonatge jugador Modifica el valor a Wikidata
Present a l'obraTomb Raider, Tomb Raider, Tomb Raider (en) Tradueix, Tomb Raider, Tomb Raider comics (en) Tradueix, Lara Croft: Tomb Raider, Tomb Raider, Lara Croft: Tomb Raider – The Cradle of Life, Tomb Raider: The Angel of Darkness (en) Tradueix, Rise of the Tomb Raider (en) Tradueix, Tomb Raider: Chronicles (en) Tradueix, Shadow of the Tomb Raider (en) Tradueix, PowerWash Simulator (en) Tradueix i Revisioned: Tomb Raider (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades
Gènerefemení Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióexploradora, arqueòloga, artista marcial i arquer Modifica el valor a Wikidata
Alçada1,75 m Modifica el valor a Wikidata
NacionalitatRegne Unit Modifica el valor a Wikidata
NaixementWimbledon Modifica el valor a Wikidata, 14 febrer 1968 Modifica el valor a Wikidata
Família
PareLord Richard Croft (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Musicbrainz: f5a0a468-a2ee-4aaa-88ed-39b5c795e6d6 Discogs: 1948077 Goodreads character: 53622 Modifica el valor a Wikidata

Lara Croft és la protagonista de la franquícia de videojocs, pel·lícules i còmics Tomb Raider. Fou dissenyada originalment per Toby Gard, i al llarg de la saga, el seu aspecte ha anat patint lleugers canvis.

Nota: Aquesta és la biografia segons els cinc primers videojocs de la saga. La biografia que correspon al Tomb Raider:Legend i posteriors, és lleugerament diferent.

Biografia[modifica]

Filla de Lord Henshingly Croft, la Lara va néixer en el segur món de l'aristocràcia rodejada de tennis, majordoms i corgis. Però tot això va començar a canviar quan va començar a anar a l'escola de Gordonstoun i va trobar les muntanyes d'Escòcia. Més tard, a la Swiss Finishing School, va aprendre l'art de l'esquí extrem i va passar a les muntanyes de l'Himàlaia buscant un terreny diferent. A la tornada, l'avió on anava va xocar entre les muntanyes i ella va ser l'única supervivent. Dues setmanes més tard, quan va arribar a un poblet de muntanya (Tokakeriby), les seves experiències havien tingut un profund efecte en ella. Incapaç d'estar en l'asfixiant societat britànica de classe alta durant més temps, es va adonar que només estava viva de veritat quan viatjava tota sola. Malgrat aquest canvi de vida dràstic, la Lara encara reté l'essència de la seva educació, més notable amb la seva cortesia i el seu accent de classe alta. Els pares de la Lara, encara que havien tingut esperances del seu casament amb el Comte de Farringdon, estaven menys convençuts del seu estil de vida triat. El Comte encara està esperant. De mentre, a Anglaterra la Lara viu a una mansió a Surrey que va heretar fa uns quants anys. Durant un temps ella no li va veure gran utilitat, però ara s'adona que és el més pràctic per emmagatzemar tots els artefactes que ha anat adquirint en els seus viatges.

Educació[modifica]

  • Dels 3 als 11 anys, amb un professor particular.
  • Dels 11 als 16 anys, a l'escola superior per noies de Wimbledon.
  • Dels 16 als 18 anys, a l'internat de Gordonstoun.
  • Dels 18 als 21 anys, a la "Finishing School" a Suècia.

Personal[modifica]

Pel·lícules preferides: Deliverance. Aguirre, Wrath of God.

Música preferida: La Lara va ser criada per a apreciar la música clàssica, però des que ha sigut convidada a un viatge "Popmart" d'U2, es va fer una fan de la seva música. Li van presentar els sons de Nine Inch Nails i ho considera "good easy music". Troba música "trance" en general bona per a entrenar.

Menjar preferit: Malgrat havent sigut una cuinera competent durant els seus dies a la "Finishing School" i havent tastat la majoria de les delícies exòtiques del món, usualment opta per mongetes amb pa torrat quan està a casa.

Transport preferit: Una moto Norton Streetfighter.

Aficions: Qualsevol esport de repte. Té un interès particular en experimentar amb diferents formes de transport molt radicals. També ha admès de cosir un tipus de tapís de Bayeaux sobre les seves pròpies aventures mentre està a casa.

Ambicions: Amb les seves capacitats físiques úniques, està segura de poder trencar molts rècords atlètics mundials sense veure-hi un repte. La seva ambició principal és estar en l'indefinit món de les tombes i del passat. No obstant això, també ha desenvolupat certa consideració pels intents de Brian Blessed d'escalar l'Everest. Si ell no ho aconsegueix mai, està decidida a portar-lo allà dalt.

Herois: Tots els grans personatges antics que es respectaven prou a si mateixos com per a dissenyar complicades tombes per ser-hi enterrats. "Ningú va a molestar més així..."

La seva por: El corgi de la seva tieta, que l'ha mossegada uns quants cops, sobre el qual, per una vegada, hi ha poca cosa que pugui fer.

Interpretació[modifica]

Videojocs[modifica]

Cinc actrius han donat veu a Lara Croft en anglès al llarg de tota la saga:

En el proper videojoc Tomb Raider: Underworld, la gimnasta olímpica Heidi Moneymaker ha realitzat les captures de moviment per la protagonista.[1]

Pel·lícules i animació[modifica]

Lara Croft ha estat interpretada per l'actriu Angelina Jolie en les pel·lícules Tomb Raider (2001) i Tomb Raider: The Cradle of Life (2003) i Rachel Appleton va interpretar a Lara de petita en la primera pel·lícula. En l'animació del 2007 Re\Visioned: Tomb Raider Animated Series, Minnie Driver se'n va encarregar de donar veu a la protagonista.[2] Pròximament, a principis del 2018 s'estrenarà una nova pel·lícula que presenta un reinici de la vida de Lara Croft, basada en el videojoc del 2013 del mateix nom Tomb Raider, on la protagonista esdevé l'heroïna que tots coneixem a base de sobreviure a l'illa de Yamatai.

Models[modifica]

La protagonista ha estat caracteritzada per les següents models per a promocions i aparicions públiques:

Moltes de les models es van unir en un reportatge de la revista FHM del maig de 2007 per celebrar el llançament de Tomb Raider: Anniversary.[6]

Referències[modifica]

  1. Staff. «NEW TOMB RAIDER UNDERWORLD DETAILS» (en anglès). TombRaiderChronicles.com, 18-01-2008. [Consulta: 25 setembre 2008].
  2. Newsdesk Staff. «Minnie Driver to voice Lara Croft in Re\Visioned» (en anglès). Tombnews.com, 03-07-2007. Arxivat de l'original el 2008-02-09. [Consulta: 25 setembre 2008].
  3. Staff. «Katie Price as former Lara Croft girl» (en anglès). TombRaiderChronicles.com, 20-05-2008. [Consulta: 25 setembre 2008].
  4. Daily Mail Reporter. «Pictured: The new Lara Croft is unveiled as a former gymnast ... from Croydon!» (en anglès). Daily Mail, 11-08-2008. [Consulta: 25 setembre 2008].
  5. Weinberg, Jonathan. «Meet the sexy new Lara Croft» (en anglès). The Sun, 11-08-2008. [Consulta: 25 setembre 2008].
  6. Toby Gard, Jeremy Heath Smith, Ian Livingston (entrevistes); Keeley Hawes (narradora) (2007). - Unlock the Past: A Retrospective Tomb Raider Documentary (Tomb Raider Anniversary Bonus DVD). Eidos Interactive / GameTap.  També conegut com Ten Years of Tomb Raider: A GameTap Retrospective
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Lara Croft